De bostuin van de villa.
De bostuin van de villa. Foto: De Hoorneboeg

Bosbios op De Hoorneboeg is veel meer dan alleen een avondje bioscoop

Natuur en Milieu

Samen een film kijken die hoop geeft of juist stof tot nadenken. Met die insteek presenteren Buitenplaats De Hoorneboeg in en filmplatform Cinetree deze zomer De Bosbios. “Zweverig? Nee hoor. Het gaat juist over thema’s die echt spelen in deze wereld.”

Dat zegt programmamanager Willemijn Metselaar van De Hoorneboeg. Het eerste weekend (16 tot en met 18 juli) van dit nieuwe initiatief was met muziek, workshops, kunst, samen eten en de film Into the Wild volgens haar ‘een megasucces’. “Maar voor de mensen die dit hebben gemist, zijn er nog genoeg andere avonden. En ja, er zijn nog kaarten. Maar de kaartverkoop gaat wel hard.”

Sinds drie jaar blaast een groep ondernemers - het eeuwenoude landgoed Buitenplaats De Hoorneboeg - nieuw leven in. Door de jaren heen is het landgoed een plek voor bezinning geweest en momenteel vinden er onder andere onder andere trainingen en retraites rondom persoonlijk- en leiderschapsontwikkeling plaats. Ook bedrijven kunnen zich er melden voor heisessies en de..