Richard Blotenburg uit Weesp kreeg in Hilversum in mei de 100.000ste vaccinatie van de GGD Gooi en Vechtstreek. Inmiddels staat de teller op ruim 300.000 prikkies.
Richard Blotenburg uit Weesp kreeg in Hilversum in mei de 100.000ste vaccinatie van de GGD Gooi en Vechtstreek. Inmiddels staat de teller op ruim 300.000 prikkies. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Prikken zonder afspraak vanaf maandag ook in Hilversum mogelijk

Coronavirus

Mensen die nog geen afspraak hebben gemaakt en/of staan voor hun eerste coronavaccinatie kunnen vanaf maandag de gehele maand augustus de vaccinatielocatie in Hilversum binnen lopen om zich zonder afspraak te laten vaccineren. 

Dat zegt woordvoerder Irma Laméris van de GGD Gooi en Vechtstreek woensdagmorgen. Met deze maatregel, die ook al elders in het land gaande is, hoopt de regionale gezondheidsdienst ook ‘andere groepen aan te spreken’ om zich te laten vaccineren. Wie zich zonder afspraak wil laten vaccineren kan hiervoor alleen in Hilversum terecht en dus niet in de twee andere vaccinatielocaties van de GGD Gooi en Vechtstreek in Naarden en Huizen. 

Geïnteresseerden hoeven niet perse maandag te komen, maar kunnen ook de dagen/weken daarna (zonder afspraak) in de vaccinatielocatie op het Hilversumse Havenkwartier tussen 8.30 en 16.30 uur terecht. Zij worden dan gevaccineerd met het vaccin BioNTech/Pfizer, wat wel inhoudt dat zij zo’n drie weken na de eerste ..