Fietstocht 'Van Zodden naar Buitenplaats' op woensdag 4 augustus.
Fietstocht 'Van Zodden naar Buitenplaats' op woensdag 4 augustus.

Vrijdag 30 juli

Costerustuin

Zonnelaan 4-Z

De Costerustuin is een historische botanische tuin. Botanisch omdat er vooral oorspronkelijke – in de natuur voorkomende – planten staan. De tuin is nu en de komende maanden op zijn mooist. Dagelijks geopend.

Fietstocht 

11.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Een verrassende tocht langs Hilversumse monumenten uit het Interbellum. Eerste deel langs werken van Dudok en het tweede deel naar voormalig sanatorium Zonnestraal. Voor informatie en aanmeldingen: www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan/D. als stedenbouwer/Hilversum Ontkiemt/Verkeershuisje van D./NSF Radio. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag open. Informatie over de tentoonstellingen, aanschaf van de tickets en de tijdsloten is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Herensociëteit

15.00 uur | Viore 

Voor mannen die met kanker te maken hebben (bij henzelf of bij hun partner) organiseert Viore wekelijks een herensociëteit. In een ongedwongen sfeer kunnen mannen hier met elkaar in gesprek. Aanmelden is niet nodig. Kosten € 6,-.

Zaterdag 31 juli

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven. Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen. Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of contact@eliworx.fit.

Vituskerk open 

14.00 uur | Vituskerk

Vanaf nu tot eind oktober zal de rooms-katholieke Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

Zondag 1 augustus

Fietstocht 

10.00 uur | Kerkbrink,
start en finishgebied

Het Fietsgilde rijdt de dagtocht 'Hilversum 1940-1945', vertrek om 10.00 uur van de Kerkbrink in Hilversum voor het Museum. Voor meer informatie over deze en andere tochten zie www.fietsgilde.nl.

Tuinconcerten 

15.00 uur | Javalaan 31

Ook in augustus en september staan nog concerten op de planning. Info: www.henkvanzonneveld.nl.

Maandag 2 augustus

Outdoor zumba 

19.30 uur | SBO Annie M.G. Schmidt

Voel de summer vibes tijdens een uur lang buiten zumba met Virginia. Al swingend calorieën verbranden. Voor vragen of aanmeldingen: virginia@instructor.net of bel: 06-46318268.

Woensdag 4 augustus

Massage bij kanker

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke woensdag is massage bij Viore mogelijk voor kankerpatiënten door een gespecialiseerde masseur. Bij kanker kan dit fysiek en mentaal veel ontspanning geven. Mail: info@viore.org of bel 035-6853532. Info/kosten: viore.org, programma Viore verzorgt.

Fietstocht 

10.00 uur | Kerkbrink,
start en finishgebied

Fietsgilde 't Gooi rijdt de dagtocht 'Van Zodden naar Buitenplaats', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum (Museum). Voor meer informatie zie www.fietsgilde.nl.

Clubritten

19.00 uur | Clubhuis GWC de Adelaar

Heb je ook tijdens de lockdown het wielrennen ontdekt? Lekker op de fiets naar buiten in je eigen omgeving. Maar ben je het alleen fietsen een beetje zat? Kom op woensdagavond bij de toerafdeling van GWC de Adelaar fietsen.

Zomeravondconcerten

19.30 uur | Heilig Hartkerk

Unieke reeks zomeravondconcerten worden verzorgd door afgestudeerde musici van het Utrechts conservatorium onder leiding van Hester Westra. Met Barok van Telemann en Ierse muziek.

Vrijdag 6 augustus

Workshop

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Creatieve workshop bij Viore: maak je eigen kunstwerk: schilder een zelfportret in Andy Warhol-stijl. Kosten: 5 euro. Aanmelden viore.org/agenda, of aanmelden@viore.org of bel 035-6853532.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.

Kent u gooiagenda.nl al? Alleen activiteiten die via gooiagenda.nl worden aangemeld, komen in de agenda van onze krant en op de website.