De naam Bantambrug werd recent bekend gemaakt door wethouder Arno Scheepers (rechts) en bedenker van de naam, Frank Scheers.
De naam Bantambrug werd recent bekend gemaakt door wethouder Arno Scheepers (rechts) en bedenker van de naam, Frank Scheers. Foto: Gemeente Hilversum

‘Waarom is naam van ‘zeer gerespecteerde’ familie Six ongeschikt voor bruggetje?’

Politiek

De feestelijke bekendmaking van de nieuwe naam van de brug aan de Oude Meentweg tussen Hilversum en ’s Graveland - ‘Bantambrug’ - leidt nu toch tot enig politiek gedoe. De lokale fractie van het CDA heeft namelijk ‘ernstige bedenkingen bij de motivatie die namens de gemeente Hilversum is uitgesproken’. 

Dat schrijven raadslid Gerben van Voorden en commissielid Jacobine van Dijk van de christendemocraten in een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Aanleiding is het bericht in De Gooi- en Eemlander dat de naam ‘Sixbrug’ zou zijn afgevallen vanwege een link, aldus de gemeente, naar het koloniale verleden van ons land.

Eerst even terug naar donderdag 15 juli. Op die dag openen wethouder Arno Scheepers en de bedenker van de naam, Frank Scheers, de brug. Daarbij maken zij meteen de nieuwe naam bekend. De naam van de brug verwi..