Kwartiermakers Marileen Fabels van Vonk in de Wijk.
Kwartiermakers Marileen Fabels van Vonk in de Wijk. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Duurzame broedplaats in Hilversum-Oost krijgt financiële steun van de gemeente

Natuur en Milieu

De duurzame broedplaats Vonk in de Wijk krijgt per direct een eenmalige subsidie van 16.562 euro van de gemeente Hilversum om zo de nadelige gevolgen van de coronacrisis te boven te komen. “Omdat het van belang is voor de stad dat Vonk behouden blijft”, aldus het college van burgemeester en wethouders (B&W).

Vorig jaar zomer opende de broedplaats de deuren aan de Larenseweg 139; in de oude Philipswinkel. Eigenaar Dudok Wonen stelde dit pand aan Vonk (via leegstandsbeheerder LOLA) ter beschikking, aangezien plannen voor een nieuwe invulling van deze locatie nog niet concreet zijn. 

Vonk wil zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Om dit te financieren worden ruimtes verhuurd voor vergaderingen, bijeenkomsten en workshops en zijn er flexwerkplekken beschikbaar. In een brief aan B&W schrijft kwartiermaker Marleen Fabels van Vonk dat na een moeizame start vorig jaar zomer vanaf september het begon te draaien zoals bedoeld. De eerste en ook meteen laatste activit..