Afbeelding
Foto: Gemeente Hilversum

Verhouding Oost en gemeente vol op spanning: ‘Dit komt niet goed zo’

Buurt / wijk

Meer en meer lijken de gemeente en een deel van de bewoners van postcodegebied 1221 lijnrecht tegenover elkaar te staan. Het verzet tegen de gemeentelijke plannen en dan vooral over de handelswijze in het raadhuis groeit. Daar is de steun voor de online petitie ‘Géén verstedelijking in 1221 en rond het Oosterspoorplein’ een voorbeeld van. “Dit komt niet goed zo.”

Op 20 juli berichtte de Gooi en Eembode hier dat de buurt zich steeds meer mobiliseert tegen de gemeente. Meest recente aanleiding om van zich te laten horen is het Beeldkwaliteitsplan 1221 Plus. Dat ligt nog tot en met woensdag 15 september ter inzage. De buurtbewoners zeggen dat wanneer de gemeenteraad later dit jaar akkoord gaat met de definitieve versie van dit plan er diverse afspraken, die zijn opgenomen in de Gebiedsagenda 1221, worden overschreden.

Eerder liet Henri van IJken, voorzitter Stichting Betrokken Omwonenden Busremise Hilversum (BOB-H), al weten dat er dan andere afspraken gelden als het gaat om maximale bouwhoogte, het toevoegen van substantieel groen en het aantal te realiseren woningen op een hectare. Hij noemde dat a..