Het fietsgilde fietst de tocht De Gooische Moordenaar.
Het fietsgilde fietst de tocht De Gooische Moordenaar. Foto: Bob Wijburg

Vrijdag 6 augustus

Costerustuin

Zonnelaan 4-Z

De tuin is nu en de komende maanden op zijn mooist. Kom vooral langs om dit te zien, ideeën op te doen en vooral genieten van de pracht en praal van de enorme hoeveelheid planten in bloei. Dagelijks geopend.

Workshop

10.00 uur | Viore centrum

Maak je eigen kunstwerk: schilder een zelfportret in Andy Warhol-stijl. Voor iedereen die leeft met kanker. Kosten: 5 euro. Aanmelden: viore.org/agenda of aanmelden@viore.org of bel 035-6853532.

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Verkeershuisje van Dudok en NSF Radio. Eén ticket geeft toegang tot deze vijf tentoonstellingen. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag open. Meer informatie is te lezen op www.
dudokarchitectuurcentrum.nl.

Herensociëteit

15.00 uur | Viore centrum

Voor mannen die met kanker te maken hebben (bij henzelf of bij hun partner) organiseert Viore wekelijks een herensociëteit. In een ongedwongen sfeer kunnen mannen hier met elkaar in gesprek. Aanmelden is niet nodig. Kosten 6 euro.

Orgelconcert

19.30 uur | Sint Vituskerk

De Hilversumse organist Cees van der Poel speelt. Hij studeerde orgel bij Albert de Klerk en aan het Sweelinck Conservatorium (Amsterdam) bij Hans van Nieuwkoop en Jacques van Oortmerssen.

Zaterdag 7 augustus

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven! Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen! Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of contact@eliworx.fit.

Fietstocht

13.30 uur | Kerkbrink
start en finishgebied

Fietsgilde 't Gooi rijdt de middagtocht "De Gooische Moordenaar", de tramdienst die van 1882 tot 1947 de Gooische dorpen verbond. Meer info: www.fietsgilde.nl.

Vituskerk open

14.00 uur | Vituskerk

Vanaf nu tot eind oktober zal de Rooms-Katholieke Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

Zondag 8 augustus

Architectuurwandeling 

14.00 uur | Restaurant Parc

De Bloemenbuurt lijkt een gewone buurt in Hilversum. Wat niet veel mensen weten, is dat dit de eerste wijk met sociale woningbouw is, die in opdracht van een gemeente is ontwikkeld. Voor meer informatie en aanmelden zie www.
dudokarchitectuurcentrum.nl.

Tuinconcerten

15.00 uur | Javelaan 31

 In augustus en september staan nog verschillende concerten op de planning. Meer informatie: www.henkvanzonneveld.nl.

Maandag 9 augustus

Outdoor zumba 

19.30 uur | SBO Annie M.G. Schmidt

Voel de summer vibes tijdens een uur lang buiten zumba met Virginia. Al swingend calorieën verbranden! Voor vragen of aanmeldingen: virginia@instructor.net of bel: 06-46318268. 

Woensdag 11 augustus

Zomerwandeling

9.45 uur | Tuinderij Land en
Boschzigt

Viore organiseert voor iedereen die leeft met kanker een zomerse wandeling. Van 9.45 - 12.00 uur, deelname 2,50 euro. Info en aanmelden: viore.org/agenda, aanmelden@viore.org of bel: 035-6853532. 

Massage 

10.00 uur | Viore centrum 

Elke woensdag is massage mogelijk voor kankerpatiënten door een gespecialiseerde masseur. Bij kanker kan dit fysiek en mentaal veel ontspanning geven. Mail: info@viore.org of bel: 035-6853532. Meer info: viore.org.

Clubritten

19.00 uur | Clubhuis GWC de
Adelaar

Lekker op de fiets naar buiten in je eigen omgeving. Maar ben je het alleen fietsen een beetje zat. Kom op woensdagavond bij de toerafdeling van GWC de Adelaar fietsen.

Zomeravondconcerten 

19.30 uur | Heilig Hartkerk

Unieke reeks zomeravondconcerten worden verzorgd door afgestudeerde musici van het Utrechts Conservatorium onder leiding van Hester Westra.

Zaterdag 14 augustus

Fietstocht 

10.00 uur | Kerkbrink,
start en finishgebied

Het Fietsgilde rijdt de nieuwe tocht: "Meanderen langs de Eem". Kosten drie euro per persoon. Voor meer informatie zie
www.fietsgilde.nl.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.