De Stolpe.
De Stolpe. Archieffoto: Bastiaan Miché

Boombergbuurt slaat opnieuw alarm over plannen van Kwintes met De Stolpe

Buurt / wijk

Bewoners van de Boombergwijk zijn - niet voor het eerst - not amused over de handelswijze van Kwintes bij de plannen voor het huisvesten van een grote groep psychiatrisch patiënten in De Stolpe en maken zich opnieuw ernstige zorgen. Aan het college van burgemeester en wethouders is het verzoek om een actievere bijdrage in dit proces.

De (digitale) overleggen tussen omwonenden en Kwintes liggen door de ophef nu tijdelijk stil. Deze overleggen waren dit voorjaar opgestart om als buurt en zorgorganisatie nader tot elkaar te komen en heldere afspraken te maken. 

Daarvoor was duidelijk dat dat Kwintes het eigen plan om mensen met een WMO- of WLZ-indicatie (begeleid en beschermd wonen) in De Stolpe te huisvesten, ondanks alle ophef, ‘gewoon’ wilde doorzetten. Ook deze mensen hebben immers recht op een geschikte woning, was daarbij de gedachte. De aantallen gingen wel iets naar beneden: van pakweg 80 naar 65 bewoners. Dat waren er echter nog altijd veel meer dan de hooguit 40 die bureau Ravenkop in een toch al kritisch rapport adviseerde.