Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Gezelligheid brengen in de wijk met Buurt Cultuur Terras

Buurt / wijk

HILVERSUM - Wat te doen hebben in de buurt en de thuisblijvers samenbrengen. Uiteraard op een manier die coronaproof is. Dat is de gedachte achter Buurt Cultuur Terras; een initiatief van Buurtpost Zuid. 

Woensdagmiddag was de tweede versie van deze activiteit. Op de speeltuin aan de Neuweg was het volgens mede-initiatiefnemer Jacqueline van Oostveen (Buurtpost Zuid) ‘heel leuk’. Er was een goede gemêleerde groep buurtbewoners aanwezig op het pleintje. Jong en oud en nieuwe en oude bewoners waren tussen 12.30 en 15.30 uur langsgekomen om wat te eten, te drinken en in dit geval ook te luisteren naar muziek.

Het idee van deze activiteit, in de zomerperiode iedere woensdag, op het pleintje of bij de ‘oude’ Lelie aan de Leliestraat is om wat gezelligheid te brengen in de buurt. Dit is vooral bedoeld voor de thuisblijvers. “We willen fleur en kleur brengen”, legt Van Oostveen uit. En omdat dit op een mobiele manier gebeurt - de activiteit pendelt tussen de Neuweg en de Leliestraat - is het toegestaan.

De buurtbewoonster benadrukt dat alles gratis is. Dat geldt voor de entree én de versnaperingen. Het Buurt Cultuur Terras in Hilversum-Zuid moet vooral laagdrempelig zijn, zodat iedereen langs kan komen. Gisteren konden de bezoekers een pastasalade eten, die door de initiatiefnemers zelf was gemaakt. Van Oostveen vertelt dat zij gerechten maken van de spullen die zij krijgen of zelf kopen.

Verder nodigt de organisatie van het Buurt Cultuur Terras de bezoekers zelf uit om spullen mee te nemen, een instrument mee te nemen om muziek te maken, een gedicht voor te dragen of een mooi verhaal te vertellen. Dat is hetzelfde principe als de culturele anderhalve metersessies, die online-platform Hilversummers.nl samen met Tante Jans - waar Van Oostveen ook nauw bij betrokken is - eind 2020 begin 2021 digitaal verzorgde. “Wil je gewoon even kleppen dan is dat ook goed”, voegt ze er nog aan toe.

Woensdag 11 augustus is de enige keer dat deze activiteit in Zuid niet op de agenda staat. De volgende staat gepland op woensdag 18 augustus. De locatie is dan de Leliestraat. Het tijdstip communiceert de organisatie via social media.