Echt Italiaans oogde de Gijsbrecht vandaag niet.
Echt Italiaans oogde de Gijsbrecht vandaag niet. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Italiaanse sfeer’ op de Gijsbrecht niet veel meer dan paar vlaggen en wat kraampjes

Bedrijven

“‘La Dolce Gijsbrecht’: Proef de Italiaanse sfeer op de Gijsbrecht. Italië komt naar je toe deze zomer!” Met de nodige bombarie werd recent nog aangekondigd dat de Gijsbrecht van Amstelstraat op de vrijdagen 6, 13 en 20 augustus volledig in het teken van Italië staat. Tijdens die eerste vrijdag blijkt dat allemaal wel mee te vallen. 

“Ik hoopte dat er allemaal Italiaanse mannen om mijn nek zouden hangen”, lacht een mevrouw die speciaal vanwege die Italiaanse dagen naar de Hilversumse winkelstraat is gekomen. “Maar die Italiaanse mannen heb ik nog niet gezien en dat Italiaanse gevoel heb ik ook nog niet helemaal. Maar we gaan nog even verder kijken.”

De Italiaanse dagen zijn een vervolg op de Franse dagen van vorig jaar augustus toen veel mensen thuisblijven vanwege corona. Nu is Italië aan de beurt. De keuze voor dit land komt volgens bestuurslid Irma Thierig, bekend van Balthazar Kookwinkel, ook doordat er in de winkelstraat veel Italiaans georiënteerde winkels zijn; bijvoorbeeld op het gebied van eten, drinken en mode.