Vorig jaar september stonden vrijwilligers bijvoorbeeld in Winkelcentrum Kerkelanden.
Vorig jaar september stonden vrijwilligers bijvoorbeeld in Winkelcentrum Kerkelanden. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Zomerse winkelactie voor de voedselbank

Mensen

HILVERSUM - Een winkelactie in de zomermaanden is niet heel gebruikelijk. Normaal gesproken staan de vrijwilligers van Voedselbank Gooi en Omstreken dan niet in de supermarkt, maar komende zaterdag is dat wel het geval.

Vertegenwoordigers van deze regionale organisatie met twee uitgiftepunten in Hilversum zijn zaterdag 14 augustus van 9.00 tot 18.00 uur aanwezig in de Albert Heijn in de Heigalerij aan de Van Hogendorplaan. Dan hopen zij op de gulheid van het winkelend publiek, zodat zij de pakketten voor hun cliënten weer goed kunnen vullen.

Een zegsvrouw van de voedselbank laat weten benieuwd te zijn hoe druk het zaterdag is. Het is immers vakantietijd, waardoor de kans groot is dat een deel van de bezoekers van het winkelcentrum op vakantie is. Of dat ook gevolgen heeft voor de opbrengst van de winkelactie is de vraag. 

Voorraad

Belangrijk is wel, zo wordt aangegeven, dat de voedselbank de voorraad kan aanvullen. Momenteel is er namelijk toch iets minder voorraad dan verwacht. 

Naast het schenken van producten aan cliënten van de voedselbank kunnen de bezoekers de organisatie ook nog op een andere manier steunen. De opbrengst van de emballage-bonnen gaat deze maand eveneens naar de voedselbank. Wie de ‘bank’ wil steunen kan dat doen door de emballagebon te deponeren in de daarvoor bestemde bus.

In de maand september komt er overigens een grote, landelijke actiedag aan. Dat is op zaterdag 11 september. Daar doen verschillende supermarkten in Hilversum en omgeving mee aan mee. Dat de AH in de Heigalerij een maand eerder ook nog een winkelactie wil houden, is volgens de vertegenwoordigster ‘hartstikke fijn’.

Voedselbank Gooi en Omstreken kan nog winkelactievrijwilligers gebruiken. Wie hiervoor belangstelling heeft, kan zich melden via hrm@voedselbankgooi.nl.