Ottervanger begon in april met platform FamFam toen de vrijmarkt op Koningsdag niet mochten vanwege de coronamaatregelen.
Ottervanger begon in april met platform FamFam toen de vrijmarkt op Koningsdag niet mochten vanwege de coronamaatregelen. Foto: © Bob Awick

Op persoonlijke manier tweede leven geven aan kinderspulletjes

Buurt / wijk

Waar laat je de kleding, het speelgoed en de babyspullen als de kinderen groter worden? Veel spullen belanden op zolder of in de schuur en daar blijft het maar liggen. Via het platform FamFam kunnen nu ook Hilversummers een tweede leven geven aan deze spulletjes en dan vooral aan hun plaatsgenoten.

Een lokale Marktplaats voor kinderspullen in de buurt. In acht woorden is het initiatief van Sabine Ottervanger te omschrijven. De inwoonster van Gooise Meren miste in haar woonplaats een tweedehandskinderwinkel. In Amsterdam, waar ze tot vier jaar geleden woonde, had ze wel zo’n plek in de buurt. Wat ze nu met die kinderspullen moest, wist ze even niet zo goed.

Als het hier niet is misschien moet ik het dan maar zelf gaan doen? Langzaam bloeide die gedachte op met als twee kernwoorden lokaal en persoonlijk. In april kwam alles volgens de Bussumse in een stroomversnelling. Omdat vanwege corona de vrijmarkten niet mochten - vaak voor ouders een moment om kinderspullen te verkopen - besloot ze de stap te wagen en FamFam online te gooien.