In juli kwamen er heel veel spullen binnen.
In juli kwamen er heel veel spullen binnen. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Vervolginzameling voor Limburg in de Bethlehemkerk

Mensen

HILVERSUM - Hulp voor Limburg is nog altijd hard nodig. Dat laten Hilversummers Evert en Ans Borgers en Godert en Machteld Voorst Vader weten. Daarom houdt dit kwartet zaterdag 14 augustus een nieuwe inzamelingsactie.

Net zoals op 23 en 24 juli is de Bethlehemkerk aan de Loosdrechtseweg 263 weer de locatie waar de vier de gegeven spullen in ontvangst neemt. Tussen 11.00 en 14.00 uur kunnen gulle gevers hier hun spullen afgeven. 

“Wij hebben veel contact met de helpers in Limburg. Hulp is hard nodig. Daarom komt er een vervolg op onze eerste hulpactie”, geven de Hilversumse initiatiefnemers aan. “Veel mensen hebben nog steeds geen gas en licht of spullen om te koken. Vanuit diverse burgerinitiatieven wordt er voor grote groepen mensen gekookt en ook de vrijwilligers, die vanuit het hele land komen helpen, zijn wel aan een warme maaltijd toe. Daarbij zijn andere dagelijkse eerste levensbehoefte hard nodig.”

Wat onder meer gevraagd wordt, is zuigelingenvoeding, luiers, schoonmaakspullen, houdbare levensmiddelen, waaronder rijst, pasta en blikken soep en bijvoorbeeld ook nog toiletpapier. De twee echtparen die zich inzetten voor de door de watersnood getroffen Limburgers vragen aan de mensen die goederen en/of spullen komen inleveren geen aangebroken verpakkingen willen geven en willen letten op de houdbaarheidsdatum. Daarbij is het verzoek om alles in te leveren in dozen; schoonmaak en wasmiddelen graag apart van de levensmiddelen. 

Lees ook: ‘Overweldigende’ inzamelingsactie voor Limburg in de Bethlehemkerk