Zorgen over sluiting fietstunnel

HILVERSUM Dat de fietstunnel onder het station in de laatste week van september twee maanden dichtgaat na de zomervakantie leidt tot ongenoegen en zorgen. De vrees is dat het veel drukker gaat worden bij de kleine spoorbomen, een toch al onoverzichtelijk en onveilig kruispunt. 

"Het verkeer bij de kleine spoorbomen is nu al veel te druk met dagelijks bijna ongelukken tot gevolg. Er gaan ongelukken gebeuren, misschien wel ernstige. Daar kun je de klok op gelijk zetten", is de overtuiging van Kasper Kombrink, die bij ons reageerde op het nieuws op de fikse vertraging van de werkzaamheden en de gevolgen daarvan voor fietsers en voetgangers. En zo zijn er meer Hilversummers die bedenkingen hebben bij de niet gewenste vertraging van de werkzaamheden en niet blij zijn met de gemeentelijke boodschap. 

Vanaf 24 september kunnen fietsers en voetgangers tijdelijk geen gebruik meer maken van de Interwijktunnel, zoals deze onderdoorgang kennelijk heet. Zelf is de gemeente hier ook niet blij mee, want de planning was dat de tunnel juist in deze periode even niet meer gebruikt zou kunnen worden. Ofwel: in de rustigere vakantieperiode waarin er minder sprake zou zijn van overlast en het minder druk is. Op spitsuren zet de gemeente verkeersregelaars in bij de kleine spoorbomen. 

3 Damwanden en verontreiniging