Verdachten in Mallorca-zaak langer vast

HILVERSUM De twee aangehouden verdachten in de zogeheten Mallorca-zaak blijven langer vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland heeft besloten het voorarrest van het duo met veertien dagen te verlengen, omdat de verdenkingen stevig genoeg zijn om beiden langer vast te houden.

Vrijdag hoorde de eerste verdachte, een 19-jarige Hilversummer die vorige week woensdag werd aangehouden, dat zijn voorarrest verlengd werd. Maandag kreeg een 18-jarige man uit Hilversum dezelfde mededeling te horen. Hij werd vorige week donderdagavond aangehouden, zo meldde het Openbaar Ministerie.

De twee jonge Hilversummers zouden betrokken zijn bij de gewelddadigheden op woensdag 14 juli in El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Bij een van die gewelddadige incidenten, er waren er meer in die vroege ochtend, overleed Carlo Heuvelman, de 27-jarige man uit Waddinxveen. 

Vrijdag meldde het OM al dat er een nieuwe verdenking is gerezen tegen de 19-jarige Hilversummer. Op basis van verklaringen in combinatie met beelden die al beschikbaar waren, vindt het OM dat hij niet alleen verdacht wordt van poging tot doodslag maar ook van het medeplegen van doodslag op Heuvelman. Zijn één jaar jongere plaatsgenoot wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke geweld tegen het slachtoffer uit Waddinxveen, als ook van de poging tot doodslag op het andere slachtoffer op de boulevard in de Spaanse plaats. 

"Hoewel dit een belangrijke ontwikkeling is, gaat het onderzoek van de politie en Openbaar Ministerie Midden-Nederland in volle gang door”, meldde het OM eind vorige week. "Zo is de politie bezig om ook op basis van de aanvullende beelden de rol van de andere betrokkenen in kaart te brengen en de identiteit van de personen op de beelden te achterhalen.” Meerdere aanhoudingen sluit het OM dan ook niet uit.