Twee scooters botsen, één rijdt door

HILVERSUM Twee scooterrijders botsten vorige week donderdag aan het begin van de avond tegen elkaar op de Noodweg. Hierbij is een van de bestuurders doorgereden.

Het ongeval vond plaats rond 18.05 uur. Ter hoogte van nummer 48 op de Noodweg (de Algemene Trekkers Kampeer Vereniging, zoals de politie Hilversum vermeldt) knalden beide scooters op elkaar. Hierbij kwam één bestuurder ten val. De andere bestuurder bleef overeind en zou naar verluidt nog een keer naar achteren hebben gekeken en vervolgens de gashendel hebben opengedraaid. Zij reed verder in de richting van de Rading.

De politie heeft een signalement van de ‘doorrijdster’ en hoopt dat getuigen of mensen die meer weten van het voorval zich melden via bijvoorbeeld 0900-8844. De persoon die het korps zoekt is een meisje met lang donkerblond haar van zo’n zeventien jaar oud. Zij droeg een spijkerjasje en had een blauw shirt aan. Ze reed op een licht grijze/grijze scooter. Het model is gelijkend op een Vespa.


Varken Suus en kippen 'aan de wandel'

HILVERSUM Hoewel alles met een sisser is afgelopen vinden ze bij kinderboerderij De Hertenkamp de actie van vrijdag allesbehalve leuk. Een onverlaat had de hekken van varken Suus, die van de kippen en de toegangspoort opengezet, waardoor zij niet veel later 'aan de wandel' gingen in de Trompenberg.

Zo rond 18.30 uur kwam de melding van de loslopende dieren van de bekende kinderboerderij in Hilversum binnen bij de politie. Het heeft de agenten zo'n 45 á 60 minuten gekost om de dieren weer veilig naar De Hertenkamp te loodsen. Dat ging gepaard met de nodige vindingrijkheid. "Liefde gaat door de maag, dus na een verwoede vangpoging konden we Suus met het juiste eten in de juiste richting lokken”, meldde de politie. De Hertenkamp reageerde met: "Gelukkig zijn de dieren ongedeerd gebleven. Bedankt voor de goede zorgen Politie Hilversum en voor de oplettende melders.”

Lees op Extra: 'Suus heeft haar eerste tennisles achter de rug'