Risicogebied blijft maand langer

HILVERSUM Voorlopig verandert er nog niets op het Media Park en omgeving. De dreiging is nog steeds aanwezig en daarom is besloten de termijn te verlengen. Dat betekent dat het veiligheidsrisicogebied sowieso duurt tot en met donderdag 16 september.

Dat heeft waarnemend burgemeester Charlie Aptroot eind vorige week bekendgemaakt. In een kort briefje aan de gemeenteraad heeft hij laten dat het nodig is om de aanwijzing van zo'n veiligheidsrisicogebied te verlengen. Door dit stevige bestuurlijke middel heeft de politie onder andere extra bevoegdheden: agenten kunnen bijvoorbeeld preventief optreden. 

Hilversum is sinds 12 juli de thuishaven van RTL Boulevard. RTL4 had bij de gemeente aangeklopt of het programma weer in de mediastad gemaakt kon worden nadat er sprake was van een ernstige bedreiging bij de studio in Amsterdam. Boulevard zond uit vanuit een studio aan het Leidseplein in de hoofdstad. Op 6 juli vond de moordaanslag op Peter R. de Vries plaats, vlak nadat de journalist de RTL-studio had verlaten.

Sinds de aanwijzing van het veiligheidsrisicogebied zijn er de nodige zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen. Het meest opvallende is de aanwezigheid van zwaarbewapende agenten op het Media Park. 

5 'Zeer beperkt gebruik'