Vacature voor burgemeester staat open

Vervolg van de voorpagina

Pieter Broertjes komt terug als burgemeester, maar zijn afscheid staat ook al in de steigers. Volgend jaar mag hij zeventig kaarsjes uitblazen en daarmee bereikt de burgervader de pensioengerechtigde leeftijd. Na dik tien jaar burgemeesterschap zwaait hij af. Half februari 2022 staat zijn afscheid gepland.

Zijn opvolger begint op 16 februari. Wie dat wordt, is nog niet bekend. Belangstellenden kunnen nu solliciteren. Sinds maandag staat de vacature open. Kandidaten hebben tot dinsdag 14 september de tijd om hun motivatiebrief plus curriculum vitae te sturen naar de commissaris van de Koning van Noord Holland Arthur van Dijk. De vacature is onder meer te vinden op de website van Binnenlands Bestuur.

Eerder al heeft de gemeenteraad een profielschets opgesteld van de nieuwe burgemeester van Hilversum. Zo moet hij of zij onder meer een empathische verbinder zijn die snel zichtbaar is in de mediastad. Het vervolgproces vindt onder strikte geheimhouding plaats. Communicatie in het kader van de benoemingsprocedure ligt in handen van de Hilversumse vertrouwenscommissie en de commissaris van de Koning. 

Terugblik met Charlie Aptroot


Fusie Festival het beste van twee festivals

HILVERSUM Nu de wereld langzaam van het coronaslot afgaat, besluiten diverse organisaties weer evenementen te gaan houden. Zo ook Stichting Hilversum One. Op zaterdag 4 september verzorgt zij het Fusie Festival in de Oude Haven.

Dit festival is een combinatie van de Afrikadag en het One Hilversum Festival, twee evenementen die de stichting meerdere keren heeft gehouden. Ook nu staat diversiteit voorop en is het een feestje volgens de nieuwe normen. Er zijn meerdere tijdsloten, want er zijn nog steeds coronarestricties. Meer informatie is te vinden op www.stichtingonehilversum.nl.

Genieten van culturen uit alle windstreken