‘Man in de maak’, zondag 5 september.
‘Man in de maak’, zondag 5 september. Foto: Ruben Schipper

Vrijdag 27 augustus

Senverbus (55+) 

9.30 uur | U wordt in Hilversum
thuis opgehaald

'Broekerveiling met rondvaart'. De Broekerveiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. In het museum is te zien hoe het veilen in het verleden plaatsvond. Aan boord van een overdekte rondvaartboot varen we vervolgens door wat er nu nog over is van het Rijk der Duizend Eilanden en horen we hoe het gebied is ontstaan. Met mooi weer is het een open boot. Tijd ophalen tussen 9.30 en 10.30 uur en ca. 17.30 uur weer thuis. Aanmelden op werkdagen tussen 9.30 en 12.00 uur bij het kantoor van de Senverbus, of bel 035-2400270. Meer informatie: www.bibliotheekhilversum.nl.

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Verkeershuisje van Dudok en NSF Radio. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen en tot de permanente tentoonstelling ‘Het leven en werk van Dudok’. Voor bezoekers die een rondleiding hebben geboekt, is toegang tot alle genoemde tentoonstellingen inbegrepen. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag geopend. Meer informatie is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Wandeling vanuit Zonnestraal

14.00 uur | Landgoed Zonnestraal

Na een lange periode wordt de Heikrachtwandeling weer opgepakt. U bent van harte uitgenodigd om mee te wandelen, een ontspannen en sportieve activiteit. De wandeling is ca. 7,5 km

Herensociëteit

15.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Ook mannen krijgen kanker, of hebben een partner met kanker. Mannen gaan daar vaak anders mee om dan vrouwen, maar voor iedereen geldt dat kanker veel op zijn kop zet in iemands leven. Daarom heeft Viore voor al die mannen de herensociëteit opgericht. Elke vrijdagmiddag is de stamtafel in de gezellige huiskamer voor hen gereserveerd. In een ongedwongen sfeer kunnen mannen hier met elkaar in gesprek. De invloed van kanker, in welk stadium dan ook, op het dagelijks leven is groot. Het praten hierover geeft een bijzonder gevoel van verbondenheid, niet alleen tussen de regelmatige bezoekers. Want ook incidentele bezoekers zijn welkom, en worden als vanzelfsprekend opgenomen in de kring. Aanmelden is niet nodig. Kosten € 6,-.

ARquatic

16.00 uur | Stadspark kwekerij
Hilversum

Geniet van livemuziek en fantasierijke 3D-structuren die zich voor je ogen ontvouwen met 'ARquatic'. Deze compacte show van CodeKlavier is te zien om 16.00, 17.00 en 18.00 uur. 

Orgelconcert 

19.30 uur | Vituskerk

Erwin Wiersinga is orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium. In 2014 is hij, samen met Leo van Doeselaar, benoemd tot titulair organist op het fameuze Arp Schnitger in de Martinikerk te Groningen.

Orgelconcert

19.30 uur | Sint Vituskerk

De Hilversumse organist Cees van der Poel geeft een orgelconcert. Hij studeerde orgel bij Albert de Klerk en aan het Sweelinck Conservatorium (Amsterdam) bij Hans van Nieuwkoop en Jacques van Oortmerssen.

27, 28, 30 en 31 augustus,
1, 2 en 4 september

Toneelvoorstelling 

19.00 uur | Emmauskerk
Kerkelandelaan 5

'De Klosdochter'. Een toneelvoorstelling van Evarea. Elke dag bezoekt Els de Gast haar moeder die lijdt aan dementie in de kleinschalige woning. En elke dag gaat het vooral over haar zus Tineke die 125 km verder woont en maar één keer per maand haar moeder bezoekt. Els doet niets goed en Tineke is het helemaal. Regelmatig treffen teamleden Els in tranen aan: 'waarom is mijn zus zo goed en waarom moet ik het meestal doen met een snauw?'. In een gesprek met Els kunnen we uitleggen waar dit vandaan komt. Omdat wij zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid willen bieden dit bij te wonen, houden we deze avond in de Emmauskerk. De inloop is om 19.00 uur. De voorstelling begint om 19.30 uur. Deze avond is gratis. U bent van harte welkom, zowel de mensen met dementie als de mantelzorger en familie. Ook de professionals en vrijwilligers zijn welkom. Aanmelden: Alzheimercafe.hilversum@alzheimervrijwilligers.nl of bij Atie Vos-Tabak, a.vos-tabak@alzheimervrijwilligers.nl of telefonisch via 06-14773182.

Zaterdag 28 augustus

Zumbafitness 

9.30 uur | Hilfertsheem College 

Zumba voor beginners. Lekker bewegen op muziek. Kosten: 5 euro. 

Fietstocht

10.00 uur | Kerkbrink,
start en finishgebied

Het Fietsgilde rijdt de dagtocht 'Bos en Heide'. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven. Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen. Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of contact@eliworx.fit.

Open dag Globe

12.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Start van het nieuwe seizoen muziek, dans, beeldende kunst, theater, educatie en inspiratie. Er zijn ook live-optredens. Zie ook www.globeckc.nl.

Vituskerk open 

14.00 uur | Vituskerk

Tot eind oktober zal de Rooms-Katholieke Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

Le Donne musicali

15.00 uur | Tuinconcert

'Ode aan de muzikale vrouwen'. Een bijzonder programma met zelden gehoorde muziek, (bijna) alles gecomponeerd door vrouwen. Muziek van o.a. Anna Bon, Mrs Philarmonica en Prinses Anna Amalia van Pruisen. Kaarten à 15 euro (kinderen 7.50 euro) te verkrijgen via www.giardinomusicale.nl.

Zondag 29 augustus

Costerustuin, Hilversum

Costerustuin | Zonnelaan 4-Z

De tuin is nu en de komende maanden op zijn mooist. Kom vooral langs om dit te zien, ideeën op te doen en vooral te genieten van de pracht en praal van de enorme hoeveelheid planten in bloei. Dagelijks geopend.

Tuinconcerten

15.00 uur | Javalaan 31
Hilversum

Ook in augustus en september staan nog concerten op de planning. Info: www.henkvanzonneveld.nl.

Maandag 30 augustus

Outdoorzumba 

19.30 uur | SBO Annie M.G. Schmidt

Voel de summe vibes tijdens een uur lang buitenzumba met Virginia. Al swingend calorieën verbranden. Voor vragen of aanmeldingen: virginia@instructor.net of bel: 06-46318268. 

Dinsdag 31 augustus

Tacoyo 

19.00 en 20.30 uur | Wilhelminaschool (gymzaal)

Een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Wil je zelf ervaren wat tacoyo met je doet? Meld je dan aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Woensdag 1 september

Massage bij kanker

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke woensdag is massage bij Viore mogelijk voor kankerpatiënten door een gespecialiseerde masseur. Bij kanker kan dit fysiek en mentaal veel ontspanning geven. Mail info@viore.org of bel 035-6853532. Info/kosten: viore.org, programma Viore verzorgt.

Fietstocht

10.00 uur | Kerkbrink,
start en finishgebied

Het Fietsgilde rijdt de dagtocht 'In het spoor van de Erfgooiers'. Voor meer informatie over deze en andere tochten zie www.fietsgilde.nl.

Clubritten

19.00 uur | Clubhuis
GWC de Adelaar

Heb je ook tijdens de lockdown het wielrennen ontdekt? Lekker op de fiets naar buiten in je eigen omgeving. Maar ben je het alleen fietsen een beetje zat. Kom op woensdagavond bij de toerafdeling van GWC de Adelaar fietsen.

Donderdag 2 september

Tacoyo 

19.00 uur | Wilhelminaschool (gymzaal)

Een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Wil je zelf ervaren wat tacoyo met je doet? Meld je dan aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Zondag 5 september

Gluren bij de buren

12.00 uur | Grand cafe Nieuw Zuid

Gluren bij de Buren treedt in 2021 eenmalig naar buiten. En wel op een uitzonderlijk zonnige datum: acts uit alle windstreken strijken neer op zondag 5 september. Honderden tuinen verspreid in gemeenten door heel Nederland worden omgetoverd tot openluchtpodium voor één dag. Veilig in de frisse lucht. Gluren bij de Buren kan tussen 12.00 en 17.00 uur. Podiumkunstenaars van alle disciplines staan te trappelen om weer te spelen en de oren en ogen van onze bezoekers snakken naar live-optredens. Bij Gluren bij de Buren krijgen zowel groene blaadjes als ervaren rotten een toneel toebedeeld. Het publiek flaneert van verkwikkende tunes naar (hart)verwarmende theaterspektakels.

'Man in de maak'

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst
Kolhornseweg 9

Chris Verlaan speelt zijn voorstelling ‘Man in de maak’. In 2018 was hij reeds te zien in ons theater als deelnemer aan de Cabaretpoel. Een hilarisch optreden met zeer droge humor. Een paar maanden later won hij het toonaangevende Camerettenfestival. Uiteraard zijn we zeer vereerd dat hij opnieuw, en nu met een compleet programma, weer bij ons is te zien. 

Chris Verlaan is data-analist, woonachtig in Almere en heeft autisme. ‘Word autist, word autist het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist’, zong Chris in een uitverkocht Luxortheater in Rotterdam, waarop zowel de jury als het publiek van Cameretten hem tot winnaar kroonde. “Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme.” (de Volkskrant). Het afgelopen jaar was voor Chris heerlijk overzichtelijk. Alle beperkingen gaven hem rust, zijn werkzaamheden bij de GGD boden nieuwe inzichten en hij had minder last van zijn autisme. In ‘Man in de Maak’ neemt Chris je mee in zijn wonderlijke wereld. De pers is zeer lovend over hem. Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com. Entree: 18,-.

Ook weer begonnen met
activiteiten? Meld ze dan
via Gooiagenda.nl.