Het idee voor dit evenement komt van ondernemers uit het Hilvertshof.
Het idee voor dit evenement komt van ondernemers uit het Hilvertshof. Foto: Bastiaan Miché

TikTok Festival is landelijke primeur

HILVERSUM Meegaan met de tijd is belangrijk en dat geldt ook zeker op het gebied van evenementen. En zo maakt Hilversum zich als eerste gemeente van het land op voor het TikTok Festival. "Ik vind het best wel een beetje spannend."

Dat zegt centrummanager Jorine de Soet enthousiast. De komende twee weekenden (zaterdag 4 en 11 september en zondag 5 en 12 september) vindt het eerste socialmedia-evenement plaats in het Hilversumse centrum. Landelijk gezien heeft Hilversum de primeur met 3, 2, 1 Live, zoals het evenement heet. 

Het idee komt van ondernemers uit het Hilvertshof. Petra Rivano, marketingmanager van het overdekte winkelcentrum, zegt dat de wil om winkelen en vrije tijd te combineren al even bestaat. Shoppen is immers ook vermaak. Het grote plein midden in het Hilvertshof is een goede locatie om iets te organiseren. Gezien de tijd waarin we leven, is de connectie met social media snel gelegd. In de komende periode komt daar een 3D-cabine te staan. Bezoekers van het winkelcentrum kunnen daar in gaan staan en de camera's laten draaien, wat uiteindelijk een filmpje oplevert dat via een QR-code is te plaatsen op social media met de #321LiveHilversum.

Rivano vertelt dat dit echt een belevenis moet zijn en dat er te kiezen valt uit heel veel coole achtergronden. Van een plek in New York, Parijs of op een festival en nog veel meer. "Want wat is vandaag de dag nou leuker dan tussen de mensen te staan", zegt ze. Deze cabine blijft overigens langer staan dan de twee weekenden van het socialmedia-evenement
Andere ondernemers uit het centrum vinden dit een heel goed idee en zijn hierop aangehaakt. Dat heeft geresulteerd in zes verschillende Instagramwanden, die op diverse locaties komen te staan in de openbare ruimte in het winkelhart. Daar kunnen de bezoekers toffe foto's maken en die eveneens online zetten. Met ook wanden elders in het centrum en ondernemers die zelf ook op creatieve manier invulling geven aan dit festival moet er synergie ontstaan in het winkelhart. "We willen er met z'n allen een warm bad van maken voor onze bezoekers. Dat willen we op een beetje hippe manier doen. TikTok is nu het meest gebruikte medium onder jongeren", vertelt Rivano. De Soet vult haar aan: "We willen laten zien dat Hilversum dé mediastad is. Het wordt heel bijzonder."