Foto is ter illustratie.
Foto is ter illustratie. Foto: Christian Pfeiffer

Weer twee Hilversummers opgepakt voor uitgaansgeweld

Steeds meer informatie komt binnen bij het Openbaar Ministerie. Dat heeft tot nieuwe Hilversumse arrestaties geleid in de 'Mallorca-zaak'

HILVERSUM Het Openbaar Ministerie had al duidelijk laten doorschemeren dat er in de zogeheten Mallorca-zaak meer aanhoudingen zaten aan te komen. Die uitspraak deed het OM op basis van het aantal toegenomen verklaringen over het (dodelijke) uitgaansgeweld in El Arenal en het verkrijgen van meer videobeelden. Dinsdag zijn opnieuw twee aanhoudingen verricht. Vijf verdachten zitten nu vast.

Alle vijf zijn inwoners van Hilversummers. Het zijn ook allemaal jonge mannen. Twee dagen terug heeft de politie twee achttienjarige inwoners van de mediastad aangehouden. Beiden zijn dinsdagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het uitgaansgeweld in de bekende plaats op het Spaanse eiland in de vroege uurtjes van woensdag 14 juli. Naast de aanhoudingen hebben de agenten dinsdag ook woningen van de twee nieuwe verdachten doorzocht. Morgen - vrijdag 27 augustus - verschijnt het duo voor de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland.
Beide Hilversummers worden verdacht van poging doodslag in de horecagelegenheid in El Arenal en van het plegen van openlijk geweld in de kroeg en later op de bewuste avond op de boulevard. Als gevolg van het geweld kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven en raakten anderen gewond.

Wat er allemaal gebeurd is op die bewuste 14 juli wordt het OM steeds meer duidelijk. In de afgelopen tijd hebben meer mensen, verspreid over heel Nederland, een verklaring afgelegd of staat er een afspraak voor in de agenda. Eind vorige week maakte het OM bekend dat de teller op dertig verklaringen staat. Dat is een forse stijging ten opzichte van een week eerder. Toen waren het er nog maar dertien. Het OM merkt dat veel mensen terug zijn van vakantie en daardoor de tijd en de ruimte hebben om te kunnen verklaren. Ook komt er nog steeds nieuw videomateriaal binnen. In totaal zijn er negen aangiften gedaan.

Het OM doet daarbij de oproep aan iedereen die iets weet zich ook te melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800–7000. Mensen die nog over beelden beschikken van de gewelddadigheden op Mallorca op die bewuste veertiende juli worden verzocht die te uploaden via politie.nl.

De drie andere Hilversumse verdachten zitten nog vast. Hun voorarrest is verlengd. Vorige week donderdag besloot de raadkamer van de rechtbank dat de negentienjarige S.B. en de één jaar jongere H.B. negentig dagen langer moeten blijven zitten. De andere achttienjarige verdachte M.T. hoorde begin vorige week dat zijn voorarrest met veertien dagen werd verlengd.

Het OM meldt dat het onderzoek naar het geweld onverminderd verdergaat. Mogelijk leidt dit tot nog meer aanhoudingen.

Inmiddels staat de teller bij het OM op dertig verklaringen