Afbeelding
Foto: Bob Awick

In afwachting op landelijk lachgasverbod past Hilversum APV aan

Politiek

Omdat er landelijk nog geen eenduidigheid is over een lachgasverbod, maar de gemeente wel iets wil doen aan de problematiek is nu het plan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aan te passen. Dit kwartaal nog moet er een voorstel naar de gemeenteraad toe komen.

Dat is te lezen in een vandaag verstuurde collegebrief. Burgemeester Pieter Broertjes had voordat hij ziek werd, toegezegd om nog terug te komen op het gebruik van lachgas in Hilversum en de mogelijkheden die er zijn om dit grondig aan te pakken. Vlak voor zijn terugkeer - de burgervader begin woensdag 1 september weer - komen B&W met de mededeling dat inderdaad het plan is om in Hilversum de APV te gaan wijzigen. 

Het gebruik van lachgas en dan vooral onder jongeren is een groeiend probleem. Uit de cijfers die in de collegebrief staan, blijkt ook dat er sprake is van een explosieve toenamen van het gebruik daarvan. “Een voorzichtige conclusie is dat het aantal registraties met betrekking tot lachgas gekoppeld kan worden aan het aanta..