Het schetsontwerp.
Het schetsontwerp.

Veel twijfels binnen Politiek Hilversum over bouwplannen Heuvellaan: ‘Vlees noch vis’

Politiek

Moet Hilversum bij de bouwplannen voor de Heuvellaan 50 per se vasthouden aan het uitgangspunt van een gelijke woon-werkverdeling? Daarover twijfelt een groot deel van de lokale politiek. En hoe zit het met het plan voor appartementen op Jacobus Pennweg 14, pal naast het genoemde perceel?

De plannen voor woningen en kantoorruimtes op het 12.000 vierkante meter grote perceel aan de Heuvellaan, waar nu het oude Vara-kantoor (zie foto verderop) staat, zijn al langere tijd bekend. Villa Heuvel B.V., een samenwerking tussen projectontwikkelaar Local en bouwbedrijf Trebbe, wil hier 24 woningen en bedrijfsruimten (waaronder een vier bouwlagen tellend gebouw) realiseren. Het huidige kantoor wordt gesloopt. 

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) is positief over het plan en blijft vasthouden aan de gelijke verdeling van wonen en werken. “Dit biedt ruimte voor een betere invulling van het terrein dankzij een moderne mix van wonen en werken”, schrijft het college. “Dit maakt de locatie toekomstbestendiger en zorgt voor..