Wandeling met de Vrienden van het Gooi rond landgoed Zonnestraal.
Wandeling met de Vrienden van het Gooi rond landgoed Zonnestraal.

Vrijdag 3 september

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Verkeershuisje van Dudok en NSF Radio. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen en tot de permanente tentoonstelling ‘Het leven en werk van Dudok’. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag geopend. Meer informatie is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Herensociëteit

15.00 uur | Viore 

Ook mannen krijgen kanker, of hebben een partner met kanker. Mannen gaan daar vaak anders mee om dan vrouwen, maar voor iedereen geldt dat kanker veel op zijn kop zet in iemands leven. Daarom heeft Viore voor al die mannen de herensociëteit opgericht. Elke vrijdagmiddag is de stamtafel in de gezellige huiskamer voor hen gereserveerd. Aanmelden is niet nodig. Kosten € 6,-.

Orgelconcert 

19.30 uur | Vituskerk

Maurits Bunt speelt een programma voor de Bachliefhebbers. Vrij entree, collecte aan de uitgang.

Orgelconcert 

19.30 uur | Sint Vituskerk

De Hilversumse organist Cees van der Poel geeft een orgelconcert. Hij studeerde orgel bij Albert de Klerk en aan het Sweelinck Conservatorium (Amsterdam) bij Hans van Nieuwkoop en Jacques van Oortmerssen.

Zaterdag 4 september

Zumba 

9.30 uur | Hilfertsheem
College schoolplein.

Zumba voor beginners. Lekker bewegen op muziek. Kosten: 5 euro.

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven. Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen. Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of contact@eliworx.fit.

Vituskerk open 

14.00 uur | Vituskerk

Tot eind oktober zal de Rooms-Katholieke Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

4 en 5 september

Costerustuin

Costerustuin | Zonnelaan 4-Z

De tuin is nu en de komende maanden op zijn mooist. Kom vooral langs om dit te zien, ideeën op te doen en vooral te genieten van de pracht en praal van de enorme hoeveelheid planten in bloei. Dagelijks geopend.

Zondag 5 september

Gluren bij de buren

12.00 uur | Grand cafe Nieuw Zuid

Honderden tuinen verspreid in gemeenten door heel Nederland worden omgetoverd tot openluchtpodium voor één dag. Veilig in de frisse lucht. Gluren bij de Buren kan tussen 12.00 en 17.00 uur. Podiumkunstenaars van alle disciplines staan te trappelen om weer te spelen en de oren en ogen van onze bezoekers snakken naar live-optredens. 

Bach en Couperin 

15.00 uur | Tuinconcert

De klavecinisten David Schlaffke en Henk van Zonneveld spelen werken van Bach en Couperin. Men dient plaatsen te reserveren via henkvanzonneveld@ziggo.nl of telefonisch via 06-26358608. De entree is € 20,- en na afloop is er een drankje.

‘Man in de maak’

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst
Kolhornseweg 9

Camerettenwinnaar Chris Verlaan speelt zijn voorstelling ‘Man in de maak’. In 2018 was hij bij ons 30 min. te zien. Een hilarisch optreden. Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com Entree: 18,-.

Maandag 6 september

Outdoorzumba 

19.30 uur | SBO Annie M.G. Schmidt

Voel de summervibes tijdens een uur lang buiten zumba met Virginia. Al swingend calorieën verbranden. Voor vragen of aanmeldingen: virginia@instructor.net of bel: 06-46318268. 

Dinsdag 7 september

Tacoyo  

19.00 en 20.30 uur |
Wilhelminaschool (gymzaal)

Een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Wil je zelf ervaren wat tacoyo met je doet? Meld je dan aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Open repetitie City orkest

19.45 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Wij houden weer openbare repetities. Wij zoeken met name strijkers, bastrombone, Franse hoorn en melodische percussie. Meld je aan via onze website: www.cityorkest.nl/mee-spelen/open-repetities of neem contact op via cityorkesthilversum@gmail.com.

Woensdag 8 september

Clubritten

19.00 uur | Clubhuis
GWC de Adelaar

Heb je ook tijdens de lockdown het wielrennen ontdekt? Lekker op de fiets naar buiten in je eigen omgeving. Maar ben je het alleen fietsen een beetje zat? Kom op woensdagavond bij de toerafdeling van GWC de Adelaar fietsen.

Donderdag 9 september

Tacoyo 

19.00 uur | Wilhelminaschool (gymzaal)

Een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Wil je zelf ervaren wat tacoyo met je doet? Meld je dan aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Vrijdag 10 september

Workshop Usui Reiki

9.00 uur | Praktijk LAV

Een weekend workshop waarin je leert hoe je je eigen helende krachten kunt inzetten om jezelf en anderen bij te staan in het zelfgenezend vermogen. Www.lisetteanne.com/usui-reiki-1-workshop/.

Zaterdag 11 september

Open Monumentendag 

10.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

De Open Monumentendag met het thema 'Mijn monument, jouw monument' vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september. In de selectie van de monumenten hebben we ons gericht op een aantal subthema’s waaronder post-65-architectuur en religieus erfgoed. Ook zijn we bezig met het maken van een foto-interieurroute langs monumenten die wel mee willen doen, maar niet fysiek de deuren willen of kunnen openen. Ook zal dit jaar weer een aantal specials plaatsvinden, onder andere bij Wolfsdreuvik in het Smithuyserbos. Www.dudokarchitectuurcentrum.nl/onderdelen-activiteit/open-monumentendag-activiteiten/.

Tussen prul en pronkstuk

13.30 uur | Wijkcentrum
De Kruisdam

Op zaterdagmiddag 11 september kunt u uw pronkstukken van 13.30 uur tot 17.00 uur laten beoordelen door een gecertificeerd registertaxateur.

Zondag 12 september

Wandeling 

13.30 uur | Landgoed Zonnestraal

Ter gelegenheid van Open Monumentendag een wandeling vanuit rijksmonument Zonnestraal, de longen van Hilversum die worden gevormd door het voormalige sanatorium en huidige rijksmonument Zonnestraal, gelegen op 120 hectare bos- en heidegebied. Deelname gratis, aanmelden niet nodig.

Langlopende
toneelvoorstelling

19.00 uur | Emmauskerk
Kerkelandelaan 5

'De Klosdochter'. Een toneelvoorstelling van Evarea. Elke dag bezoekt Els de Gast haar moeder die lijdt aan dementie in de kleinschalige woning. En elke dag gaat het vooral over haar zus Tineke die 125 km verder woont en maar één keer per maand haar moeder bezoekt. Els doet niets goed en Tineke is het helemaal. Regelmatig treffen teamleden Els in tranen aan: 'Waarom is mijn zus zo goed en waarom moet ik het meestal doen met een snauw?'. In een gesprek met Els kunnen we uitleggen waar dit vandaan komt. Omdat wij zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid willen bieden dit bij te wonen, houden we deze avond in de Emmauskerk. De inloop is om 19.00 uur. De voorstelling begint om 19.30 uur. Deze avond is gratis. U bent van harte welkom, zowel de mensen met dementie als de mantelzorger en familie. Ook de professionals en vrijwilligers zijn welkom. Aanmelden: Alzheimercafe.hilversum@alzheimervrijwilligers.nl of bij Atie Vos-Tabak, a.vos-tabak@alzheimervrijwilligers.nl of via 06-14773182.


Clubritten bij GWC de Adelaar.