Ook getuigen in Spanje gehoord

Vervolg van de voorpagina

Hoewel er inmiddels zes verdachten zijn opgepakt, is het onderzoek nog in volle gang. Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dat zij nog altijd getuigen en verdachten (aanvullend) hoort. Wat getuigen betreft, gebeurt dat deels ook in Spanje, merkt zij nog op. Aan de hand van informatie uit onder meer verklaringen en videobeelden doet het OM onderzoek naar welke personen welk aandeel hebben gehad in het geweld. Meer aanhoudingen worden opnieuw niet uitgesloten.

Vorige week kregen verdachten drie, vier en vijf - alle drie achttienjarige Hilversummers - te horen dat hun voorarrest is verlengd. Vorige week donderdag hoorde verdachte M.T. dat hij nog negentig dagen, de maximale termijn, in voorlopige hechtenis moet blijven. Daarmee wees de raadkamer van rechtbank Midden-Nederland het verzoek van de advocaat van de man om zijn voorlopige hechtenis te schorsen, af.

De twee andere Hilversummers, die vorige week dinsdag zijn aangehouden, hoorden vrijdag dat ook zij langer blijven vastzitten. Hun termijn is door de rechter-commissaris verlengd met veertien dagen, omdat hier genoeg gronden voor zijn. 


Kalvijn bij 1ste TikTok Festival

HILVERSUM Hilversum maakt zich op voor het eerste TikTok Festival. Bij een socialmediaevenement horen influencers. De organisatie van dit eerste Hilversumse festival heeft Kalvijn weten te strikken om langs te komen in het openingsweekeinde.

Op zaterdag 4 en zondag 5 september en zaterdag 11 en 12 september is het centrum in de ban van social media. Officieel heet dit evenement 321Live! In het Hilvertshof kunnen bezoekers in een hippe 3D-cabine een TikTok-filmpje laten maken en dit via een QR-code plaatsen op social media. Tevens richt Museum Hilversum een hele zaal in die met het thema te maken heeft en komen er verspreid over het Hilversumse winkelhart nog zes Instragram-wanden te staan. Ook daar kunnen de centrumbezoekers zich laten vastleggen en dat delen via de socials.

Lees ook Extra: Centrum maakt zich op voor nieuw festival