Burgemeester Pieter Broertjes is nu te zien langs het spoor.
Burgemeester Pieter Broertjes is nu te zien langs het spoor. Foto: Bastiaan Miché

'Big brother' Pieter Broertjes is terug

HILVERSUM Burgemeester Pieter Broertjes voelt zich vereerd met de mooie muurschildering langs het spoor door kunstenares Ineke Gnodde. Daarop staat de burgervader afgebeeld met daarbij de tekst Big Brother, welkom terug!'. 

Na een ruim vier maanden durende afwezigheid - vanwege een hersenontsteking - is Broertjes woensdag weer aan de slag gegaan in het grote gele raadhuis. Voor Gnodde was dit reden om de graffitimuur achter de Koninginneweg, die recent nog was beklad, op te leuken met de burgervader. "Ik ben er heel erg blij mee", zegt de Hilversumse over het eindresultaat. "En het is ook leuk en verrassend om bij de entree van Hilversum de burgemeester te zien."

Gnodde noemt het jammer dat Broertjes nog maar een half jaar burgemeester is en dan definitief afscheid neemt als burgemeester van Hilversum. Hij wordt dan namelijk 70 jaar en moet daarom stoppen. "Maar als je die man bezig ziet. Laatst hoorde ik hem op Radio 1 en vertelde hij dat er moet worden geïnvesteerd in onderzoeksjournalistiek. Zo goed. Heel veel mensen zijn ook blij dat hij nu weer terug is." Hoewel de Hilversumse van Broertjes zelf nog geen reactie heeft gehad, krijgt zij van anderen al wel veel reacties. "Mijn twee dochters zitten op de basisschool en een klasgenootje had mijn muurschildering gezien. En mijn buurvrouw kwam naar mij toe en vroeg: 'Heb jij een mooie tekening gemaakt?'"