Het team: Staand van links naar rechts: Elly (begeleider), Bjorn de J, Bjorn G, Valerie, Michael, Durayd, Francis (begeleider). Zittend van links naar rechts: Marjanne (begeleider), Patrick, Tess, Emilia. Liggend: Maximo. Niet op de foto: Samantha en Roberto (spelers) en Nathalie en Laura (begeleiders).
Het team: Staand van links naar rechts: Elly (begeleider), Bjorn de J, Bjorn G, Valerie, Michael, Durayd, Francis (begeleider). Zittend van links naar rechts: Marjanne (begeleider), Patrick, Tess, Emilia. Liggend: Maximo. Niet op de foto: Samantha en Roberto (spelers) en Nathalie en Laura (begeleiders). Foto: Hilversum Hurricanes

Na maanden trainen is het eindelijk zover: G-honkbalteam Hurricanes komt in actie

Sport

De jongste speler is 9 jaar en de oudste is 44. Opvallend is ook dat het nieuwe G-honkbalteam van Hilversum Hurricanes uit zowel jongens/mannen als meisjes/vrouwen bestaat. Komende zaterdag spelen zij voor het eerst wedstrijden.

Hilversum Hurricanes is namelijk de organisator van de landelijke G-honkbaldag. Het afgelopen jaar in het leven geroepen G-honkbalteam komt die dag voor het eerst in actie en speelt meteen drie wedstrijden. “Vanuit het hele land komen verschillende teams naar de sportvelden op ’t Jagerspaadje om een gezellige en sportieve dag te beleven die in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation en de KNBSB georganiseerd wordt”, blikt jeugdcoördinator Marjanne Middelink vooruit.

Zij is nauw betrokken bij het project dat afgelopen voorjaar van start ging met als gedachte dat iedereen moet kunnen sporten. Dus ook mensen met een beperking. De zoektocht naar spelers startte in oktober vorig jaar, al ging dat natuurlijk anders dan men gewend was. “Hoe moe..