Jeffrey van Opzeeland: 'Die hele coronatoestand ettert voort tot in 2023.'
Jeffrey van Opzeeland: 'Die hele coronatoestand ettert voort tot in 2023.' Foto: © Bob Awick

‘We moeten niet vergeten te lachen, we leven tenslotte’

Mensen Zaterdagportret

Geboren in Willemstad op Curaçao, gewoond overal en nergens. Maar nu toch alweer zo’n acht jaar in Hilversum. De Hema van ‘t Gooi. “Ja toch, Hilversum is een soort van gewoon gebleven,” aldus Jeffrey van Opzeeland, “net als de Hema. Hier zijn nog betaalbare woningen te vinden. Hoef je in Bussum of Huizen, laat staan Laren, niet naar te zoeken. Ga je niet vinden.” 

Zoeken. Vinden. Verbinden. Ademhalingsoefeningen en vitamines slikken, mensen echt hoor, veel vitamines slikken. Jeffrey van Opzeeland kan het niet vaak genoeg herhalen. De stoere Hilversummer die zich er niet voor schaamt zijn zachte kant te laten zien, doet een boekje open. Over Werf35, yoga voor mannen en vitamines dus. Veel vitamines.

‘Ik vind het heel heftig om te zien wat er nu allemaal gebeurt’

Over het hele coronagebeuren heeft hij een uitgesproken mening die hij niet opdringt, maar terloops wel laat vallen. Zijn handen jeuken, een ontmoeting met Hugo de Jonge ziet-ie wel zitten. “Het is allemaal niet zo ingewikkeld, geloof mij nou maar. Ik hoor alleen maar dat mensen vooral binnen moeten blijven zitten, moeten ademhalen met een mo..