Tuinconcert aan de Javalaan.
Tuinconcert aan de Javalaan. Foto: Gerepo

Vrijdag 10 september

Workshop Usui Reiki

9.00 uur | Praktijk LAV

Een weekend workshop waarin je leert hoe je je eigen helende krachten kunt inzetten om jezelf en anderen bij te staan in het zelfgenezend vermogen. Www.lisetteanne.com/usui-reiki-1-workshop/.

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Verkeershuisje van Dudok en NSF Radio. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen en tot de permanente tentoonstelling ‘Het leven en werk van Dudok’. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag geopend. Meer informatie is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Herensociëteit

15.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Ook mannen krijgen kanker, of hebben een partner met kanker. Mannen gaan daar vaak anders mee om dan vrouwen, maar voor iedereen geldt dat kanker veel op zijn kop zet in iemands leven. Daarom heeft Viore voor al die mannen de herensociëteit opgericht. Elke vrijdagmiddag is de stamtafel in de gezellige huiskamer voor hen gereserveerd. Aanmelden is niet nodig. Kosten € 6,-.

Muziek

19.30 uur | Vituskerk

'Onbekend werk van Hilversumse musicus Kees Andriessen'. Strijkersensemble ACcordes uit Den Haag en organist Ton van Eck brengen een compositie ten gehore van de Hilversumse componist, pianist, organist en koordirigent Kees Andriessen (Hilversum, 1865 - 1947).

Orgelconcert

19.30 uur | Sint Vituskerk

De Hilversumse organist Cees van der Poel geeft een orgelconcert. Hij studeerde orgel bij Albert de Klerk en aan het Sweelinck Conservatorium (Amsterdam) bij Hans van Nieuwkoop en Jacques van Oortmerssen.

Zaterdag 11 september

Zumba 

9.30 uur | Hilfertsheem
College schoolplein.

Zumba voor beginners. Lekker bewegen op muziek. Kosten: 5 euro.

Open Monumentendag 

10.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

De Open Monumentendag met het thema 'Mijn monument, jouw monument' vindt dit jaar plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september. In de selectie van de monumenten hebben we ons gericht op een aantal subthema’s waaronder post-65-architectuur en religieus erfgoed. Ook zijn we bezig met het maken van een foto-interieurroute langs monumenten die wel mee willen doen, maar niet fysiek de deuren willen of kunnen openen. Ook zal dit jaar weer een aantal specials plaatsvinden, onder andere bij Wolfsdreuvik in het Smithuyserbos. Www.dudokarchitectuurcentrum.nl/onderdelen-activiteit/open-monumentendag-activiteiten/.

Rommelroute

10.00 uur | Alle wijken
van Hilversum

In de wijk Over ’t Spoor vindt voor de derde keer de rommelroute plaats van 10.00 - 15.00 uur. 

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven. Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen. Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of contact@eliworx.fit.

Tussen prul en pronkstuk

13.30 uur | Wijkcentrum
De Kruisdam

Op zaterdagmiddag 11 september kunt u uw pronkstukken van 13.30 uur tot 17.00 uur laten beoordelen door een gecertificeerd registertaxateur.

Vituskerk open 

14.00 uur | Vituskerk

Tot eind oktober zal de Rooms-Katholieke Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

Zondag 12 september

Costerustuin

Costerustuin | Zonnelaan 4-Z

De tuin is nu en de komende maanden op zijn mooist. Kom vooral langs om dit te zien, ideeën op te doen en vooral te genieten van de pracht en praal van de enorme hoeveelheid planten in bloei. Dagelijks geopend.

Curiosamarkt 

9.00 uur | Landgoed Zonnestraal

Grote curiosa-, brocante- en vintagemarkt op Landgoed Zonnestraal. Een feest voor de verzamelaar van spullen van vroeger.

Wandeling Zonnestraal

13.30 uur | Landgoed Zonnestraal

Ter gelegenheid van Open Monumentendag een wandeling vanuit rijksmonument Zonnestraal, de longen van Hilversum die worden gevormd door het voormalige sanatorium en het huidige rijksmonument Zonnestraal, gelegen op 120 hectare bos- en heidegebied. Deelname gratis, aanmelden niet nodig.

Tuinconcerten 

15.00 uur | Javalaan 31
Hilversum

Ook in september staan nog concerten op de planning. Info: www.henkvanzonneveld.nl.

Maandag 13 september

Outdoorzumba 

19.30 uur | SBO Annie M.G. Schmidt

Voel de summervibes tijdens een uur lang buiten zumba met Virginia. Al swingend calorieën verbranden. Voor vragen of aanmeldingen: virginia@instructor.net of bel: 06-46318268.

Dinsdag 14 september

Senverbus (55+)  

9.00 uur | U wordt in
Hilversum thuis opgehaald

'Dahliashowtuin en rondvaart Kagerplassen'. We bezoeken eerst de dahliashowtuin met meer dan 650 verschillende soorten dahlia’s die tot eind oktober bloeien. Na de lunch maken we een mooie vaartocht over de Kagerplassen van anderhalf uur met rederij Van Hulst vanuit Warmond.

Tacoyo

19.00 en 20.30 uur |
Wilhelminaschool (gymzaal)

Een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Wil je zelf ervaren wat tacoyo met je doet? Meld je dan aan voor een gratis proefles via
www.tacoyo.nl/hilversum.

Open repetitie City Orkest

19.45 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Wij houden weer openbare repetities. Wij zoeken met name strijkers, bastrombone, Franse hoorn en melodische percussie. Meld je aan via onze website: www.cityorkest.nl/mee-spelen/open-repetities of neem contact op via
cityorkesthilversum@gmail.com.

Lezing: Weg in Tao

20.00 uur | Rozenkruis Centrum Hilversum

Een lezing bij het Rozenkruis getiteld: Weg in Tao. Toegang vrij na aanmelding vooraf. Adres: Koninginneweg 41, 1217 KT Hilversum. Je bent van harte welkom. Info: www.rozenkruis.nl/hilversum en 023-5186185.

Verkenningen Rozenkruis 

20.00 uur | LRC Centrum
Hilversum

Van 20.00 tot 22.00 uur organiseert het Rozenkruis een introductieavond 'Verkenningen Rozenkruis' en 'Gnosis'. Aanmelden vooraf via www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185. Toegang is gratis. Je bent van harte welkom.

Woensdag 15 september

Massage bij kanker

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke woensdag is massage bij Viore mogelijk voor kankerpatiënten door een gespecialiseerde masseur. Bij kanker kan dit fysiek en mentaal veel ontspanning geven. Mail: info@viore.org of bel 035-6853532. Info/kosten: viore.org, programma Viore verzorgt.

Donderdag 16 september

Sportief wandelen

9.30 uur | einde Hilvertsweg,
ingang heide

Wandeltraining van 75 min. Actief wandelen afgewisseld met gymnastiek oefeningen. Lekker buiten in de natuur. Minder goede conditie geen probleem. Leeftijd sporters tussen 50 en 75 jaar. Eerste twee lessen gratis. Info: 035-6219353 na 17.00 uur.

Vrijdag 17 september

Start leesclub 

14.00 uur | Bibliotheek
Hilversum

Start leesclub literatuur in Hilversum, op 17 september om 14.00 uur in de bibliotheek, 's Gravelandseweg 55. Aanmelden hoeft niet.




Workshop Usui Reiki.