Snel werk maken van sterker imago

HILVERSUM Er is flink wat werk aan de 'Hilversumwinkel'. Uit imago-onderzoeken blijkt dat Hilversum eigenlijk geen imago heeft bij inwoners, ondernemers en bezoekers. Het roer moet snel om, zodat er een duidelijk en sterk profiel komt zodat Hilversum levendiger, creatiever en multifunctioneler wordt. 

In een interview met de Gooi en Eembode meldt Jeroen Kreijkamp, directeur Hilversum Marketing, dat dit best een urgent probleem is. Uit de onderzoeken van eerder dit jaar komt een zorgwekkend beeld naar voren hoe Hilversum beleefd wordt en dat terwijl er wel degelijk voldoende potentie is. Hilversum heeft genoeg sterke punten. Om het tij te keren is 'nieuw denken' nodig. Dat houdt onder meer in de retailmonocultuur in het centrum doorbreken en meer plekken voor ontmoeting, wonen en de creatieve industrie realiseren.
Heel Hilversum moet hier de schouders onder zetten. Daar zijn zeker niet alleen de gemeente en de politiek voor verantwoordelijk. Plannen die er al zijn, moeten worden versneld, Hilversum moet onder andere jongeren aanspreken en creativiteit stimuleren en 'dappere beslissingen' moeten worden gemaakt, zodat Hilversum met een sterker imago op vele vlakken aantrekkelijker wordt.

Lees het hele interview bij ons op Extra: Het niet hebben van een sterk imago is zorgelijk voor Hilversum