Derde verdachte Lutherhofbrand aangehouden

HILVERSUM In het onderzoek naar de fatale brand in een woning aan de Lutherhof in Hilversum van eind mei is dinsdagmorgen een derde verdachte opgepakt. Het gaat om een 21-jarige Hilversummer.

Bij de fatale brand in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei kwamen de twee bewoners, Marco Witkamp (49) en Vanessa Vos (48), uiteindelijk om het leven. Al snel was duidelijk dat er sprake was van brandstichting. Een paar dagen daarna besteedde de politie aandacht aan de zaak in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Daarin kwam naar voren dat het stel al voor de brand meerdere malen was geïntimideerd, waarbij de woning werd bekogeld met eieren en stenen. Ook is er in het verleden een dode rat voor hun voordeur gelegd.
Al in juli hield de politie een 17-jarige en een 19-jarige verdachte, beiden afkomstig uit Hilversum, aan. Toen al werd aangegeven dat de politie nog op zoek was naar een derde verdachte. Die is dinsdag opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting. Onduidelijk is nog altijd of er een verband is tussen de pesterijen en de brand.


Mede-eigenaar van 't Tolhuis overleden

HILVERSUM De nieuwe eigenaar van het Hilversumse café ‘t Tolhuis, de pas 27-jarige Max Epskamp, is maandag plotseling overleden. De heropening van het café aan de Soestdijkerstraatweg is daarom een maand uitgesteld en is nu op vrijdag 1 oktober. 

"Zijn overlijden is een enorm grote klap en valt enorm zwaar bij mij en ons hele team”, aldus mede-eigenaar Patrick Lommers op de website van het café. 

3 'Een Tolhuis in herinnering aan Max´