Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

College Hilversum heeft geen bevoegdheid om sloop Silverpoint tegen te gaan

Buurt / wijk

De sloop van Silverpoint op de hoek van de Stationsstraat en de Schapenkamp, waar dan vervolgens 145 huurappartementen moeten komen, lijkt gewoon door te gaan. Het college van burgemeester en wethouders (B&W) heeft in ieder geval niet de middelen om de sloop tegen te gaan.

Dat antwoorden B&W op een serie schriftelijke vragen van de lokale PvdA en Democraten Hilversum. Zij stelden de vragen naar aanleiding van het bericht dat pandeigenaar Royal Properties Group (RPG) hier nieuwbouw wil realiseren. De twee oppositiepartijen pleiten echter voor behoud van dit ‘beeldbepalend en karaktervol gebouw, dat door zijn structuur, verhoudingen, sterk gelede gevelwand, ronding en smal hoogteaccent een sterk Hilversums karakter heeft, met een duidelijke verwijzing naar Hotel Gooiland van Jan Duiker’. 

Het complex kan volgens de partijen worden ‘vergroend’ en verduurzaamd. En behalve als kantoor zou het uitstekend kunnen dienen als debatcentrum, een plek voor media en overige creatieve bedrijvigheid, zoals ee..