‘Waterkonijnen’ en ‘Roestplaats’, vrijdag 24 september.
‘Waterkonijnen’ en ‘Roestplaats’, vrijdag 24 september.

Vrijdag 17 september

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Verkeershuisje van Dudok en NSF Radio. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen en tot de permanente tentoonstelling ‘Het leven en werk van Dudok’. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag geopend. Meer informatie is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Start leesclub literatuur 

14.00 uur | Bibliotheek

Leest u met plezier mooie boeken en wilt u uw leeservaringen delen met anderen? In de Bibliotheek is een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om moderne literatuur te (gaan) lezen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers. De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. Aanmelden hoeft niet.

Herensociëteit

15.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Ook mannen krijgen kanker, of hebben een partner met kanker. Mannen gaan daar vaak anders mee om dan vrouwen, maar voor iedereen geldt dat kanker veel op zijn kop zet in iemands leven. Daarom heeft Viore voor al die mannen de herensociëteit opgericht. Elke vrijdagmiddag is de stamtafel in de gezellige huiskamer voor hen gereserveerd. Aanmelden is niet nodig. Kosten € 6,-.

Zaterdag 18 september

Costerustuin

Costerustuin | Zonnelaan 4-Z

De tuin is nu en de komende maanden op zijn mooist. Kom vooral langs om dit te zien, ideeën op te doen en vooral genieten van de pracht en praal van de enorme hoeveelheid planten in bloei.

Zumba fitness 

9.30 uur | Hilfertsheem
College schoolplein.

Zumba voor beginners. Lekker bewegen op muziek. Kosten: 5 euro.

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven. Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen. Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of contact@eliworx.fit.

Zero Waste Wandeltour

10.30 uur | Lokaal,
Stationsplein 2

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? In heel Nederland bestaan Zero Waste Wandeltours. Gids Marjolein van Instagramkanaal @Marjoleindoetgroen heeft een informatieve wandeltour langs Zero Waste-locaties in Hilversum voor je samengesteld. Marjolein leeft al enige tijd afvalarm. Ze deelt graag met jou bij welke adressen je terecht kunt met je eigen verpakkingen, en waar je plasticvrije producten kunt kopen. Ze neemt je op het afgesproken tijdstip mee naar deze favoriete adressen, op een leuke uitgestippelde route. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer. De route bestaat uit ten minste 5 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop 'Neem gerust je eigen verpakking mee'. Je gaat langs toffe duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben. Laat je inspireren. Wat neem je mee? - Goede schoenen; - Je eigen boodschappentas(sen), potjes, bakjes en zakjes; - Een beker voor koffie of thee. Aanmelden via hilversum100.nl/events.

Opening wormenhotel

12.45 uur | Wormenhotel
naast Da Costaschool

Hilversum-Noord heeft niet alleen nieuwbouwwoningen, er is ook een heus hotel verrezen. Een wormenhotel. Dit wordt op 18 september geopend door wethouder Bart Heller. Kom even langs. Na een lang traject van plannen, bespreken, bouwen en inrichten kunnen de bewoners van (vooral) de Lieven de Keylaan, Simon Stevinweg, Outshoornlaan en de Pieter Postlaan hun groente- en fruitafval kwijt bij de tijgerwormen in het hotel. De wormen verwerken dit afval tot compost, dat weer gebruikt kan worden in de tuin of in de bloempot. Alle omwonenden zijn hartelijk welkom op zaterdag 18 september vanaf 12.45 uur. Neem groenteschillen en oud fruit mee voor een donatie.

Vituskerk open 

14.00 uur | Vituskerk

Tot eind oktober zal de Rooms-Katholieke Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

De Groene Bakfietsenparade

14.30 uur | Speeltuin Lucent

Wie in Hilversum graag op de fiets zit en dat veilig en gezond wil blijven doen – in schone lucht en in een fietsveilige omgeving – rijdt mee in De Groene Bakfietsenparade. We stappen op bij Speeltuin Lucent (bij De Alliantie). Draag iets groens! We rijden een route langs plekken die qua fietsveiligheid de aandacht verdienen, zoals de kleine spoorbomen, of plekken die de stadsnatuur vertegenwoordigen, zoals De Kwekerij en het Dudokpark. Fietsers worden uitgenodigd een eigen verhaal te vertellen in, op of rond de (bak)fiets. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor het klimaat, óf voor een veilig centrum waar 30 kilometerzones de norm zijn en auto’s te gast.

Filmvertoning 'Tomorrow'

15.00 uur | Bibliotheek

Kleine initiatieven, grote gevolgen Wij zetten ons in Hilversum met vele mensen in voor een betere en duurzame omgeving. En soms is het dan fijn om te kijken hoe andere mensen dat doen en daar inspiratie uit te halen of bevestiging dat we op de goede weg zijn. In de documentaire 'Tomorrow' brengen twee mensen deze boodschap dolgraag de wereld in: de Franse actrice Mélanie Laurent en eco-activist Cyril Dion. En we willen jullie deze niet onthouden en de fijne mensen Cinetree ook niet en we mogen de film dan ook gratis vertonen. Kom jij ook kijken? Meld je snel aan want er zijn slechts 16 plekken #coronaproof. Tot zaterdag 18 september in het filmtheater van de bibliotheek. 

Zondag 19 september

Repair workshop 

12.30 uur | Tante Jans
(Mediamonks gebouw)

'Visible Mending'. Repareer jij je kapotte kleding? En dan liefst onopvallend? In Japan gaat dat anders. Van oudsher worden kledingstukken voorzien van patches met mooie geometrische figuren, omzoomd met opvallende draad en daar wordt je kleding alleen maar mooier van.

Rouwcafé

14.00 uur | Begraafplaats
Zuiderhof

In De Einder op Zuiderhof bent u van harte welkom voor een ontmoeting met lotgenoten of om gewoon even te genieten van het uitzicht op de Hoorneboegse heide met een kop koffie of thee. De entree is vrij en de sfeer ongedwongen.

Tuinconcert 

15.00 uur | Tuinconcert

De bekende blokfluitist Heiko ter Schegget heeft een programma samengesteld rond collega-musici van G.Fr. Händel. Entree € 20,-. Reserveren via hevanzonneveld@gmail.com en overschrijven naar NL21ABNA05581204.

Maandag 20 september

Mindfulness

13.30 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Viore organiseert een training mindfulness voor mensen die leven met kanker, 8 sessies, start maandag 20/9. Het kan de kwaliteit van je leven verbeteren. Deelname kost € 40,-. Info/aanmelden@viore.org, 035-6853532, viore.org/programma/mindfulness.

Outdoorzumba 

19.30 uur | SBO Annie M.G. Schmidt

Al swingend calorieën verbranden. Voor vragen of aanmeldingen: virginia@instructor.net of 06-46318268. 

Dinsdag 21 september

Ontspanningstraining

13.30 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Heilzaam en vooral geschikt voor mensen met slaapproblemen. Kosten: € 35,- voor 7 keer. Start 27/9. Info aanmelden@viore.org of 035-6853532.

Hormoontherapie 

14.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Vragenuurtje voor hormoontherapie bij borstkanker, 21/9, 14.00 - 15.00 uur. Een oncologieverpleegkundige van Tergooi geeft info, antwoorden, tips voor beter omgaan met bijwerkingen. Info: viore.org, aanmelden@viore.org, 035-6853532.

Poëziemiddag 

15.00 uur | Bethlehemkerk

Inleiding Maaike Meijer over dichter Elisabeth Eybers (1915-2007) op poëziemiddag van Senver. Op 21 september om 15.00 uur in de Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263. Kosten € 5,-. Aanmelden noodzakelijk, via k.vandenbovenkamp@hotmail.com of 06-30066815.

Woensdag 22 september

Nordic walking 

11.15 uur | Wijkcentrum
de Zoutkeet

Maak kennis met nordic walking in een rustig tempo. Deze les is bestemd voor deelnemers die minder belastbaar zijn maar wel op een effectieve manier hun conditie willen verbeteren. Kosten € 5.- incl. gebruik poles. Info: 035-6219353 na 17.00 uur.

Donderdag 23 september

Sportief wandelen

9.30 uur | einde Hilvertsweg,
ingang heide

Wandeltraining van 75 min. Actief wandelen afgewisseld met gymnastiekoefeningen. Lekker buiten in de natuur. Minder goede conditie geen probleem. Leeftijd sporters tussen 50 en 75 jaar. Eerste twee lessen gratis. Info:  035-6219353 na 17.00 uur.

Vrijdag 24 september

Wandeling Heikracht 

14.00 uur | eetcafé 't Pandje

Een wandeling van ca. 7 à 7,5 km. waar we de weg via de natuurbrug oversteken. Een mooie wandeling, deze keer opnieuw op vrijdag. Iedereen is welkom mee te lopen met deze gezellige en sportieve activiteit. Kijk ook op Heikracht.nl.

‘Waterkonijnen’

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Musa speelt zijn voorstelling ‘Waterkonijnen‘. Hij is de overgebleven helft van het voormalige duo De Waterkonijnen. Zijn programma is buitengewoon grappig, intiem, herkenbaar. Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com.

Kaoru’s Magipodium

17.00 uur | Morgensterkerk

Kaoru's MagiPodium is een concert voor kinderen van 6 tot 99 jaar. Met toegankelijke klassieke muziek, een koffer vol verhalen en een historische piano in een intieme setting. 

Cabaret

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

‘Waterkonijnen en Roestplaats'. Musa (Muhsin Abdulwahab) speelt zijn voorstelling ‘Waterkonijnen‘. Daarnaast treedt ook Ramon Chatrer op met zijn voorstelling ‘Roestplaats'. Reserveren en coronacheck verplicht: theaterkk@gmail.com.