'Extra last en extra kosten'

Vervolg van de voorpagina

Ook Marco van Velthooven, eigenaar van meerdere horecazaken (inclusief nachtclubs) in het centrum van Hilversum, is not amused over de nieuwe plannen. “Er komt nu een vaccinatiedwang over de rug van de horeca. Moeten wij nu personeel voor de deur neerzetten dat mensen zonder zo’n bewijs niet naar binnenlaat, terwijl diezelfde mensen wel de supermarkt in mogen?"
De ondernemer maakt zich ook zorgen over de uitvoering van het beleid. Er is immers al sprake van een personeelstekort en dan krijgen de weinige handjes die beschikbaar zijn er ook nog extra taken bij. Ook vindt Van Velthooven het absurd dat de deuren om 0.00 uur dicht moeten. “Als zij dan toch willen werken met die coronabewijzen, doe dat dan ook bij de nachtzaken. Maar wij worden echt niet gehoord.”

Ook Frank Loois, voorzitter van de Hilversumse horeca en eigenaar van restaurant Gulle Graef, meent dat dit met de bestrijding van het virus weinig te maken heeft. Niemand hield zich de laatste maanden aan die maatregelen, ook niet aan de anderhalve meter. "En wij moeten straks de mensen gaan controleren. Voor de sector betekent dat alleen maar extra last en extra kosten. En de mensen zullen zeggen: ‘Ik haak af’.”

Van de verschillende horecaondernemers die de Gooi en Eembode sprak is alleen eigenaar Kees Verhoeff van Puur Smaeck positief over de nieuwe plannen. “Een vriendin van mij zit nu in Parijs en daar gaat deze maatregel heel gemakkelijk. En dit is een tijdelijke oplossing. Hiermee kunnen wij verder en zitten we vol."

‘Vaccinatiedwang over de rug van de horeca'