Bewoners van de Johannes Geradtsweg toonden vorig jaar al hun ongenoegen over de verkeersdrukte in hun straat.
Bewoners van de Johannes Geradtsweg toonden vorig jaar al hun ongenoegen over de verkeersdrukte in hun straat. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Nieuw verkeersvoorstel voor de Johannes Geradtsweg leidt tot woede bij bewoners

Buurt / wijk

Bewoners van de Johannes Geradtsweg zijn not amused nu blijkt dat een fietsbrug langs het viaduct over het spoor - om daarmee de verkeersdrukte enigszins op te vangen - voor de gemeente Hilversum wel degelijk een optie blijft. “Wij voelen ons absoluut niet serieus genomen.”

Dat zegt voorzitter Matthijs Bakker van de Bewonersvereniging Johannes Geradtsweg twee weken nadat het college van burgemeester en wethouders een proef met slimme verkeerslichten op de drukke ringweg aankondigde. Volgende week woensdag is het voorstel onderwerp van discussie in de Hilversumse raadscommissie.

In dit voorstel staat dat wanneer de proef met slimme verkeerslichten niet slaagt, er begin volgend jaar alsnog een voorstel komt om de opstelvakken voor afslaand verkeer richting Media Park te verlengen. Omdat het reeds bestaande fiets- en voetpad dan verdwijnt, komt er - is althans het voorstel - een fietsbrug naast het bestaande viaduct. En dat is volgens Bakker ‘dweilen met de kraan open’. Immers, stelt hij, (nog) meer asfalt bete..