Kaoru Iwamura.
Kaoru Iwamura. Foto: Carla Schoo

Vrijdag 24 september

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Verkeershuisje van Dudok en NSF Radio. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen en tot de permanente tentoonstelling ‘Het leven en werk van Dudok’. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag geopend. Meer informatie is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Wandeling Heikracht 

14.00 uur | Eetcafé 't Pandje

Een wandeling van ca. 7 à 7,5 km. waar we de weg via de natuurbrug oversteken. Een mooie wandeling, deze keer opnieuw op vrijdag. Iedereen is welkom mee te lopen met deze gezellige en sportieve activiteit. Kijk ook op Heikracht.nl.

‘Waterkonijnen’

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Musa speelt zijn voorstelling ‘Waterkonijnen‘. Hij is de overgebleven helft van het voormalige duo De Waterkonijnen. Zijn programma is buitengewoon grappig, intiem, herkenbaar. Reserveren verplicht: theaterkk@gmail.com.

Herensociëteit

15.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Voor mannen die met kanker te maken hebben (bij henzelf of bij hun partner) organiseert Viore wekelijks een herensociëteit. In een ongedwongen sfeer kunnen mannen hier met elkaar in gesprek. Aanmelden is niet nodig. Kosten € 6,-.

Kaoru’s Magipodium

17.00 uur | Morgensterkerk

Kaoru's MagiPodium is een concert voor kinderen van 6 tot 99 jaar. Met toegankelijke klassieke muziek, een koffer vol verhalen en een historische piano in een intieme setting.

Cabaret

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

‘Waterkonijnen en Roestplaats'. Musa (Muhsin Abdulwahab) speelt zijn voorstelling ‘Waterkonijnen‘. Daarnaast treedt ook Ramon Chatrer op met zijn voorstelling ‘Roestplaats'. Reserveren en coronacheck verplicht: theaterkk@gmail.com.

Zaterdag 25 september

Costerustuin

Costerustuin | Zonnelaan 4-Z

De tuin is nu en de komende maanden op zijn mooist. Kom vooral langs om dit te zien, ideeën op te doen en vooral genieten van de pracht en praal van de enorme hoeveelheid planten in bloei.

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven. Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen. Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of contact@eliworx.fit.

Vituskerk open 

14.00 uur | Vituskerk

Tot eind oktober zal de Rooms-Katholieke Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

Cantate op de Brink

16.30 uur | Grote Kerk

Cantate 'Wer nur den lieben Gott lässt walten', BWV 93, van J.S. Bach. Solisten, koor en orkest onder leiding van Cees van der Poel. In verband met corona toegang na aanmelding. Meer informatie op www.cantateopdebrink.nl.

Disneyconcert 

20.00 uur | De Vorstin

Muzikaal concert waarin 10 artiesten bekende Disney hits ten gehore brengen uit o.a. The Lion King, Tarzan, Frozen, Mary Poppins en nog vele andere Disney hits.

Zondag 26 september

Kunstzondag 

12.00 uur | Galerie Papyrus

Laatste zondag van de maand: kunstenaars houden open huis. Wouter Stips: Jonkerweg 41A, Hetty Kok: Hoge Naarderweg 87 en Gerard van Santen en Peter Samsom: Zeedijk 87, tegenover de Action. Van 12.00 - 17.00 uur.

Fietstocht 

13.30 uur | Kerkbrink,
start en finishgebied

Fietsgilde 't Gooi rijdt de middagtocht 'Natuurbruggen', vertrek om 13.30 uur vanaf de Kerkbrink Hilversum (Museum). Zie ook onze website www.fietsgilde.nl.

Disneyconcert

14.00 uur | De Vorstin

Muzikaal concert waarin 10 artiesten bekende Disney hits ten gehore brengen uit o.a. The Lion King, Tarzan, Frozen, Mary Poppins en nog vele andere Disney hits.

Tuinconcerten 

15.00 uur | Javalaan 31

Ook in september staan nog concerten op de planning. Info: www.henkvanzonneveld.nl.

Back to the Garden

15.30 uur | Theater De Dillewijn

'Esther Groenenberg & Band'.  Na haar succesvolle ode aan Carole King duikt Esther Groenenberg opnieuw de zeventiger jaren in. In ‘Back to the garden’ zingt ze het allermooiste repertoire van onder anderen Carly Simon, Janis Ian, Carole King, Joni Mitchell en Karen Carpenter.

Maandag 27 september

Ontspanningstraining

13.30 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Heilzaam en vooral geschikt voor mensen met slaapproblemen. Kosten € 35,- voor 7 keer, start 27/9. Info aanmelden@viore.org, 035-6853532 of viore.org/programma/ontspanningstraining.

Outdoorzumba 

19.30 uur | SBO
Annie M.G. Schmidt

Al swingend calorieën verbranden. Voor vragen of aanmeldingen: virginia@instructor.net of 06-46318268.

Autismesoos Hilversum

19.30 uur | Wijkcentrum De Geus

Autismesoos Hilversum is een ontmoetingsplek voor mensen met autisme. Je kunt er terecht voor een gezellig praatje of drankje. De soos is elke vierde maandagavond van de maand in wijkcentrum de Geus. Toegang is gratis. Meer informatie: www.autismesoos.nl.

Dinsdag 28 september

Uit met De Senverbus (55+) 

9.00 uur | U wordt in Hilversum
thuis opgehaald

De beeldentuin Nic Jonk ligt in het ongerepte landschap van de Schermer met 30 bronzen sculpturen omgeven door wolken, water en wuivende rietkragen. Aanmelden op werkdagen tussen 9.30 - 12.00 uur, 035-2400270. Meer info: www.bibliotheekhilversum.nl.

Inloopochtend 

10.00 uur | Rozenkruis Centrum Hilversum

Dinsdag 28 september om 10.00 uur organiseert het Rozenkruis een inloopochtend. Maak vrijblijvend kennis met het gedachtegoed van het Rozenkruis. Toegang: vrijwillige bijdrage na aanmelding vooraf. Meer info www. rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185.

Tacoyo Hilversum

19.00 en 20.30 uur |
Wilhelminaschool (gymzaal)

Een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Toegankelijk voor iedereen. Wil je ook een keer meedoen? Meld je dan aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Woensdag 29 september

Massage bij kanker

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke woensdag is massage bij Viore mogelijk voor kankerpatiënten door een gespecialiseerde masseur. Bij kanker kan dit fysiek en mentaal veel ontspanning geven. Mail: info@viore.org of bel 035-6853532. Info/kosten: viore.org, programma Viore verzorgt.

Fietstocht 

10.00 uur | Kerkbrink,
start en finishgebied

Fietsgilde 't Gooi rijdt de dagtocht 'Vechtstreek Noord', vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink Hilversum voor het Museum. Zie voor meer informatie onze website www.fietsgilde.nl.

Clubritten

18.30 uur | Clubhuis GWC
de Adelaar

Heb je ook tijdens de lockdown het wielrennen ontdekt? Lekker op de fiets naar buiten in je eigen omgeving. Maar ben je het alleen fietsen een beetje zat. Kom op woensdagavond bij de toerafdeling van GWC de Adelaar fietsen.

Donderdag 30 september

Tacoyo Hilversum

19.00 uur | Wilhelminaschool
gymzaal)

Een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Toegankelijk voor iedereen. Wil je ook een keer meedoen? Meld je dan aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Vrijdag 1 oktober

Tai chi lessen (senioren)

10.00 uur | Corversbos

Tai chi lessen op vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur op de sportvelden achter de Schuttersweg (door het fietstunneltje). Initiatief van Senver.nl. Aanmelden via inschrijving@senver.nl. Eerste les gratis om te kijken of het bevalt.

‘De Granaten Armband’

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Vrijdag 1 oktober om 20.15 uur en zondag 3 oktober om 14.30 uur, spelen Bartho Braat & Irina Parfenova hun voorstelling 'De Granaten Armband'. Een unieke muziektheatervoorstelling. Reserveren/coronacheck verplicht: theaterkk@gmail.com. Entree: € 18,-.

Zaterdag 2 oktober

Plantjesmarkt

10.00 uur | Begraafplaats St. Barbara

Op de St. Barbara begraafplaats wordt op zaterdag 2 oktober van 10.00 - 15.00 uur een plantjesmarkt gehouden. We verkopen dan losse plantjes en kunnen eventueel helpen met het planten van de plantjes op de graven. Betaling indien mogelijk via pin.

Zondag 3 oktober

Schilderen op hout

10.00 uur | Workshop atelier '
The Artist in You'

In deze bijzondere workshop ga je een houten kat beschilderen van maar liefst 55 cm. groot. Met verschillende schildertechnieken maak je er een geheel eigen en uniek karakter van. Aanmelden kan via info@theartistinyou.nl. Let op: vol = vol.

Zondagochtendwandeling 

10.00 uur | Beeldentuin
De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden een boswandeling. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Bijdrage € 10,-. Graag vooraf aanmelden bij info@praktijkartesia.nl of 06-23665687.

Tuinconcerten 

15.00 uur | Javalaan 31

Ook in september staan nog concerten op de planning. Info: www.henkvanzonneveld.nl.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld ze dan via Gooiagenda.nl.


Kent u gooiagenda.nl al?

Alleen activiteiten die via gooiagenda.nl worden aangemeld, komen in de agenda van onze krant en op de website. Als u een foto bijvoegt, valt uw activiteit nog beter op. Wanneer uw activiteit niet doorgaat kunt u hem verwijderen of uw tekst wijzigen.