Nieuwe getuigen melden zich in Mallorca-zaak

Vervolg van de voorpagina

In het onderzoek naar de fatale mishandeling van afgelopen zomer op het Spaanse eiland Mallorca hebben zich nieuwe getuigen gemeld. Dat meldt de politie naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin de zaak werd besproken.
De politie heeft sinds de uitzending van vorige week zo’n twintig tips doorgekregen. In die bewuste uitzending deed de vader van Carlo Heuvelman, de 27-jarige man die overleed bij de mishandeling, een emotionele oproep aan getuigen om zich te melden. Dat is dus gebeurd. Ook zijn er beelden ingestuurd waarover de politie nog niet beschikte.

Twee vrouwen

De politie was met name op zoek naar twee mannelijke en twee vrouwelijke getuigen. De twee mannen hebben zich na de uitzending gemeld. De twee vrouwen, die zich die bewuste avond ontfermden over het slachtoffer, nog niet. Mogelijk komen zij niet uit Nederland, meldt de politie.
Zoals inmiddels wel bekend waren er in de nacht van 13 op 14 juli meerdere incidenten in El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Eerst vond er een vechtpartij plaats bij café De Zaak. Bij die vechtpartij kwam één slachtoffer op de grond terecht en vervolgens is er tegen hem aan geschopt.
Later vond er iets verderop op de boulevard een tweede incident plaats; bij café De Bierexpress. Ook hier was sprake van een vechtpartij, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam. Daarnaast is op deze locatie ook een persoon op de grond terechtgekomen waarna er op hem in is geschopt. Ook in dit geval spreekt het OM van een poging doodslag.

Pro-formazitting 

Naar verwachting vindt halverwege november de eerste pro-formazitting plaats. Dat is een openbare zitting. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Tijdens een pro-formazitting wordt de stand van het onderzoek besproken. Ook komt de voorlopige hechtenis aan de orde.