Afbeelding

Hilversum geeft tegen Olympia een 3-0 voorsprong uit handen

Sport

De eerste Hilversumse derby in de derde klasse C van het zaterdagamateurvoetbal tussen Olympia en Hilversum van afgelopen zaterdag leverde geen winnaar op. Na de eerste wedstrijd van de competitie 2021-2022 stond er na ruim negentig minuten aantrekkelijk voetbal aan het Kininelaantje 3-3 op het scorebord.

Met dit resultaat was Olympia-trainer Danny Wiersma een gelukkig mens; collega Ferry Marks van Hilversum verliet met een slecht gevoel het veld. Het scoreverloop van het duel was de oorzaak dat de stemming bij beide trainers na afloop totaal verschillend was.

Volstrekt begrijpelijk; aangezien Hilversum bij de rust de wedstrijd met 3-0 in de spreekwoordelijke zak had en niet meer uit handen mocht geven. Bij Olympia was de vreugde groot nadat Nourdin Bourazma in de 95e minuut de gelijkmaker scoorde. Direct daarna blies de scheidsrechter voor het einde. “Ondanks de slechte voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen met matige uitslagen in de oefenwedstrijden, begonnen we verrassend sterk aan het duel met Olympia”, opent Hilversum ..