Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

‘Op sommige plekken wel discussie over controle, echter vervelend werd het niet’

Coronavirus

Het eerste weekend waarbij horecazaken hun bezoekers op een coronabewijs moesten controleren is in Hilversum volgens de gemeente goed verlopen. Ook directeur Wilco Witte van Podium de Vorstin is enthousiast. Frank Loois, voorman van de Hilversumse horeca, erkent dat er weinig problemen waren. “Maar ik ben er nog steeds niet happy mee.”

Tijdens het eerste weekend zijn er geen boetes uitgedeeld, maar is er wel degelijk actief gecontroleerd, aldus een woordvoerder van de gemeente Hilversum. En dan met name waar de risico’s het grootst waren en de meeste mensen bijeen kwamen. “Naast de horeca is er ook contact geweest met Vue en Filmtheater Hilversum over de controles. Ook deze beide locaties controleerden netjes op de coronatoegangsbewijzen.”

Volgens de gemeente was er bij de bezoekers zeker begrip voor de controle. Maandag volgde een evaluatie met een aantal horecaondernemers. Hieruit bleek dat de mensen goed wisten dat zij een coronatoegangsbewijs moesten tonen. “Op sommige plekken heeft de controle wel tot discussie geleid, echter het is niet vervelend geworden.”