Herensociëteit op vrijdag 1 oktober.
Herensociëteit op vrijdag 1 oktober.

Vrijdag 1 oktober

Poetry inspiration walk

10.00 uur | Buitenplaats De Hoorneboeg

Vergroot je creativiteit met cabaretier Madelijne Kool en schrijfster Fleur Brockhus. In anderhalf uur laad je op met een geleide meditatie, lichte gedichten, instapcursus poëzie en een performance. Alles tijdens een prachtige wandeling.

Herensociëteit

15.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Voor mannen die met kanker te maken hebben (bij henzelf of bij hun partner) organiseert Viore wekelijks een herensociëteit. In een ongedwongen sfeer kunnen mannen hier met elkaar in gesprek. Aanmelden is niet nodig. Kosten € 6,-.

‘De Granaten Armband’

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Vrijdag 1 oktober om 20.15 uur en zondag 3 oktober om 14.30 uur spelen Bartho Braat en Irina Parfenova hun voorstelling 'De Granaten Armband'. Een unieke muziektheatervoorstelling. Reserveren/coronacheck verplicht: theaterkk@gmail.com. Entree: € 18,-.

Zaterdag 2 oktober

Costerustuin

Costerustuin | Zonnelaan 4-Z

De tuin is nu en de komende maanden op zijn mooist. Kom vooral langs om dit te zien, ideeën op te doen en vooral te genieten van de pracht en praal van de enorme hoeveelheid planten in bloei.

Plantjesmarkt

10.00 uur | Begraafplaats
St. Barbara

Op de St. Barbara begraafplaats wordt op zaterdag 2 oktober van 10.00 - 15.00 uur een plantjesmarkt gehouden. We verkopen dan losse plantjes en kunnen eventueel helpen met het planten van de plantjes op de graven. Betaling indien mogelijk via pin.

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven. Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen. Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of contact@eliworx.fit.

Repair café 

11.30 uur | Wijkcentrum
de Zoutkeet

Je kunt tussen 11.30 - 12.45 uur spullen brengen die gerepareerd moeten worden. Vanaf 13.30 uur staan de gerepareerde spullen klaar. Meer informatie: www.hilversumverbonden.nl/repaircafe.

Vituskerk open 

14.00 uur | Vituskerk

Tot eind oktober zal de Rooms-Katholieke Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

Zondag 3 oktober

Kinderbeurs XXL 

10.00 uur | Dudok Arena

270 kramen met nieuwe & tweedehandskinderkleding, speelgoed, boeken en accessoires.

Zondagochtend wandeling 

10.00 uur | Beeldentuin
De Zanderij

Op de eerste zondag van de maand organiseert Miranda van den Eijnden een boswandeling. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Bijdrage € 10,-. Graag vooraf aanmelden bij info@praktijkartesia.nl of 06-23665687.

Tuinconcerten 

15.00 uur | Javalaan 31

Ook in september staan nog concerten op de planning. Info: www.henkvanzonneveld.nl.

Maandag 4 oktober

Outdoorzumba 

19.30 uur | SBO Annie
M.G. Schmidt

In het voorjaar van 2022 komt de outdoorzumba terug. Wil je vast een voorproefje?
Kom dan op zondag 3 oktober om 13.15 uur naar Hilversum Actief (op het marktterrein) waar je Virginia in actie kan zien.  

Informatieavond

20.00 uur | Gebouw
De Vereniging

De Vrijmetselaarsloge 'Opgang' houdt op maandagavond 4 oktober een informatieve avond. Start om 20.00 uur. Voor meer informatie: zie www.logeopgang.nl. Aanmelden graag via secretaris.loge173@vrijmetselarij.nl.

Dinsdag 5 oktober

Seniorengym (70+)

10.00 uur | Beatrix Gebouw

'Week van de eenzaamheid'. Kom meedoen met seniorengym 70 +, gezellig werken aan fitheid en na de les samen een kopje koffie drinken. Maak gratis kennis met seniorengym. Ieder doet mee op eigen kunnen. Info: 035-6219353 na 17.00 uur.

Tacoyo 

19.00 en 20.30 uur |
Wilhelminaschool  (gymzaal)

Een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Wil je zelf ervaren wat tacoyo met je doet? Meld je dan aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Raadhuisconcert

20.15 uur | M-Mediagebouw

Het nieuwe seizoen van de raadhuisconcerten gaat van start met een concert van jazzpianist Rembrandt Frerichs en zijn klassieke vrienden.

Woensdag 6 oktober

Massage bij kanker

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke woensdag is massage bij Viore mogelijk voor kankerpatiënten door een gespecialiseerde masseur. Bij kanker kan dit fysiek en mentaal veel ontspanning geven. Mail: info@viore.org of bel 035-6853532. Info/kosten: viore.org, programma Viore verzorgt.

Fietstocht 

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde ‘t Gooi rijdt de dagtocht 'Nieuwe Hollandse Waterlinie'. Vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink in Hilversum. Kosten drie euro per persoon. Voor meer informatie zie onze website www.fietsgilde.nl.

Engelen healingavond

19.30 uur | Praktijk LAV

Breng je wensen in en laat de engelen de healing voor jou inzetten. Voor jou wanneer je wat te healen hebt en dat in een veilige omgeving wil doen. 

Ombudsteam PvdA 

19.30 uur | Lopes Dias

In 10 jaar hebben wij al 1000 mensen kunnen helpen. Om nog meer mensen te kunnen helpen hebben wij besloten om vanaf 6 oktober ook een spreekuur te starten in wijkcentrum Lopes Dias. Elke eerste en derde woensdag van de maand. Onze hulp is gratis.

Donderdag 7 oktober

Muzikale ontmoeting

15.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Sound journey met Gonca Gürzes bij Viore voor mensen die leven met kanker. De klanken zorgen voor reinigende sensaties en ontspanning van lichaam, geest en ziel. Info/aanmelden@viore.org, 035-6853532, viore.org/programma/muzikale-ontmoeting.

Tacoyo

19.00 uur | Wilhelminaschool (gymzaal)

Een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Wil je zelf ervaren wat tacoyo met je doet? Meld je dan aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Start leesgroep filosofie 

19.30 uur | Boekhandel
Voorhoeve

Start leesgroep filosofie op 7 oktober om 19.30 uur bij boekhandel Voorhoeve, Kerkstraat 82 in Hilversum. Aanmelden hoeft niet. U bent van harte welkom.

Vrijdag 8 oktober

Tai chi lessen (senioren)

10.00 uur | Corversbos

Tai chi lessen op vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur op de sportvelden achter de Schuttersweg (door het fietstunneltje). Initiatief van Senver.nl. Aanmelden via inschrijving@senver.nl. Eerste les gratis. 

Vragenuurtje

14.00 uur | Viore 

Een vragenuurtje over hormoontherapie bij prostaatkanker. Een oncologieverpleegkundige van Tergooi geeft info, antwoord, tips voor beter omgaan met bijwerkingen. Info viore.org/programma/#informeert, aanmelden@viore.org, 035-6853532.

Zaterdag 9 oktober

Open dag 

10.00 uur | Het Oude Kerkje
Kortenhoef

Op 9 oktober is er vanaf 10.00 uur een open dag van de OSG in het Oude Kerkje op de Kortenhoefsedijk 168 in Kortenhoef. O.a. tweedehandsspullen/boeken, hapje en drankje, livemuziek op vleugel en cello, rondleidingen in deze laat-middeleeuwse kerk.

Workshop

10.00 uur | Praktijk LAV

Leer in één dag zelf goed en veilig engelenkaarten leggen terwijl je je engelen echt hoort en een echt goede boodschap kunt overbrengen. lisetteanne.com/winkel/engelen-kaarten-leggen-9-oktober-2021.

Zondag 10 oktober

Fietstocht 

10.00 uur | Museum Hilversum

Het Fietsgilde Gooi en Vechtstreek rijdt de laatste tocht van dit seizoen door het Plassengebied. Vertrek om 10.00 uur vanaf de Kerkbrink Hilversum. Zie ook www.fietsgilde.nl.

Langlopende tentoonstelling

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Verkeershuisje van Dudok en NSF Radio. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen en tot de permanente tentoonstelling ‘Het leven en werk van Dudok'. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag geopend.
Meer informatie is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Ook weer begonnen met
activiteiten? Meld ze dan via
Gooiagenda.nl.



Kent u gooiagenda.nl al?

Alleen activiteiten die via gooiagenda.nl worden aangemeld, komen in de agenda van onze krant en op de website.

Als u een foto bijvoegt, valt uw
activiteit nog beter op.

De foto’s en video's moeten vrij zijn van rechten of met toestemming van de fotograaf/maker kosteloos geplaatst mogen worden op onze websites. 

* Graag een liggende foto.
* Minimaal 1 Mb
* Maximaal 4 foto's

Zo komt de melding van de activiteit rechtstreeks bij de krant terecht.

U vindt de aankondiging online terug zodra de redactie het bericht heeft goedgekeurd.

Gaat uw activiteit niet door?

Wanneer uw activiteit niet doorgaat kunt u hem verwijderen of uw tekst wijzigen.

In uw account onder het kopje ‘Mijn Items' kunt u uw berichten zelf verwijderen of wijzigen.