De Vioolkist
De Vioolkist Archieffoto: Gemeente Hilversum

'Financieel gezien niet haalbaar'

Vervolg van de voorpagina

Namens Citadel Enterprises zette manager vastgoed Tjeerd Meijer zijn parafen onder de overeenkomst. Hij gaf aan dat de hele investering zo'n 15 miljoen euro bedraagt. Sanering en restauratie kost alleen al zo'n 2.000 euro per vierkante meter. "Financieel gezien is dit plan niet haalbaar", geeft hij aan. Maar omdat het bedrijf weer volop bloeiende is, wil Citadel iets terugdoen voor de gemeente Hilversum en de inwoners. Daarnaast komt er natuurlijk wel geld in het laatje via de verhuur van de op te knappen studio's en van de zestien te realiseren woningen. Meijer meent dat de totale doorlooptijd van dit project zo'n vijf jaar zal zijn.

Binnen de gemeente is verheugd gereageerd op het voornemen het rijksmonument weer nieuw leven in te blazen. "Het voormalig AVRO-complex is een karakteristiek pand in Hilversum. Ik ben blij dat het gerestaureerd gaat worden zodat het weer in volle glorie in gebruik kan worden genomen. De noordwestgevel van het hoofdgebouw aan de Naarderweg is van grote cultuurhistorische waarde", laat wethouder Floris Voorink van Ruimtelijke Ordening in een reactie weten.
Zijn collega van Economie en Media, Gerard Kuipers, ziet dat steeds meer mediabedrijven Hilversum weer weten te vinden. Hij hoopt snel op een nieuwe media-invulling. "We zijn dan ook vaak benaderd door mediabedrijven en theatergezelschappen met de vraag of zij ooit weer gebruik kunnen maken van het theater. Wie weet welke talkshow in de toekomst gebruik gaat maken van dit unieke theater", aldus de D66-bestuurder. 

Lees meer hierover op Extra: De Vioolkist teruggebracht naar oude doel