Afbeelding
Foto: Pexels

GGD opent extra (tijdelijke) corona-vaccinatielocatie in Tergooi MC

Coronavirus

HILVERSUM - Patiënten, bezoekers, omwonenden en medewerkers van Tergooi MC kunnen vanaf 19 oktober op verschillende dinsdag- en donderdagmiddagen in oktober en november zonder afspraak een coronaprik halen in Tergooi MC, locatie Hilversum. 

Ook met vragen over coronavaccinatie kunnen zij zonder afspraak binnenlopen bij het tijdelijke vaccinatiepunt voor een gesprek met een arts. Het vaccinatiepunt is een samenwerking tussen GGD Gooi en Vechtstreek en het ziekenhuis. “Als Tergooi MC vinden wij het belangrijk om goede voorlichting en zorg te geven aan onze patiënten en bewoners in de regio”, zegt arts-microbioloog Leendert Bakker. “Daarom bieden wij GGD Gooi en Vechtstreek graag de ruimte in Tergooi MC voor een extra coronavaccinatiepunt.” 

Het vaccinatiepunt in Tergooi MC is vier dinsdag- en vier donderdagmiddagen in oktober en november geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Bezoekers worden verzocht hun identiteitsbewijs en een mondkapje mee te nemen. “Hier kunnen mensen op laagdrempelige wijze al hun vragen stellen en meteen terecht voor een vaccinatie als ze dat willen”, vervolgt Bakker. “Wij hopen dat veel mensen hier gebruik van maken. Hoe meer mensen zich laten vaccineren des te minder kans dit najaar op besmettingen met ernstig verloop. Zo kunnen wij met ons ziekenhuis de noodzakelijke en reguliere zorg blijven bieden aan mensen die het nodig hebben.” Meer informatie is te vinden op ggdgv.nl/prikzonderafspraak.

Verdubbeld
De GGD Gooi en Vechtstreek meldt ondertussen dat het aantal positief geteste inwoners is verdubbeld ten opzichte van vorige week. Deze week kregen 247 inwoners kregen een positieve corona testuitslag. Vorige week waren dat er 120. Ook het aantal bezoekers aan de GGD teststraat (2.397) isteeg ten opzichte van de week ervoor (2.014). Het percentage bezoekers van de GGD teststraat met een positieve testuitslag (10,4 procent) is hoger dan vorige week (7,4procent). Zie ook het regionale dashboard.

In de regio Gooi en Vechtstreek is afgelopen week aan 325 mensen de eerste prik gegeven, en hebben 938 mensen hun vaccinaties afgerond. In totaal heeft GGD Gooi en Vechtstreek tot nu toe ruim 380.757 vaccinaties toegediend.