Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘De samenspraak smaakt naar meer’

Buurt / wijk

Buurt en ontwikkelaar staan echt niet altijd lijnrecht tegenover elkaar. Zeker vanuit gemeentelijke optiek wordt dat beeld verfoeid. In gezamenlijkheid plannen beter maken, is niet alleen op papier een mooi uitgangspunt, maar het gebeurt ook daadwerkelijk. 

Goede voorbeelden daarvan zijn de voorliggende plannen voor het Hunkemöllerterrein, de Lijsterweg/Zuiderweg en de Wybertjesfabriek aan de Larenseweg. Vanmorgen maakten wethouder Floris Voorink (project Spoorzone en Ruimtelijke Ordening), de eigenaren/ontwikkelaars van de drie terreinen, omwonenden en pers een fietstochtje met uitgebreide pitstops langs deze zogeheten ontwikkellocaties. Inmiddels heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) de locatie ontwikkelplannen voor alle drie vastgesteld.

Soms ontstaat het beeld dat bewoners, ontwikkelaars en gemeente enkel en alleen op gespannen voet staan met elkaar als het gaat om herontwikkeling van delen van Hilversum. In postcodegebied 1221 zijn er tien ontwikkellocaties. De disc..