Wybe Zijlstra.
Wybe Zijlstra.

Vrijdag 22 oktober

Speksteen bewerken

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Viore organiseert een workshop speksteen bewerken voor mensen die leven met kanker. Leer een mooie vorm te maken uit speksteen, zacht en makkelijk te bewerken. Kosten € 5,-. Je kunt je aanmelden via aanmelden@viore.org, 035-6853532 of viore.org/agenda.

Tentoonstellingen

12.00 uur | Dudok Architectuur Centrum

Dudok by Iwan Baan, Dudok als stedenbouwer, Hilversum Ontkiemt, Verkeershuisje van Dudok en NSF Radio. Eén ticket geeft toegang tot deze vier tentoonstellingen en tot de permanente tentoonstelling Het leven en werk van Dudok. De tentoonstellingen in Tante Jans zijn alleen op zaterdag en zondag geopend. Meer informatie is te lezen op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Borrelmiddag 

14.30 uur | Wijkcentrum
de Zoutkeet

Borrelmiddag van 14.30 - 17.00 uur in wijkcentrum De Zoutkeet.

Herensociëteit

15.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Voor mannen die met kanker te maken hebben (bij henzelf of bij hun partner) organiseert Viore wekelijks een herensociëteit. In een ongedwongen sfeer kunnen mannen hier met elkaar in gesprek. Aanmelden is niet nodig. Kosten € 6,-.

Theater Dudokfestival

19.30 uur | MediaPark

Op 22 & 23 oktober vindt het pop-up-Dudokfestival plaats. Op drie locaties kunt u genieten van cabaret, spoken word en klassieke muziek met een moderne twist. Zie www.dudokfestival.nl voor meer informatie en kaartverkoop.

Zaterdag 23 oktober

Costerustuin

Costerustuin | Zonnelaan 4-Z

De Costerustuin is een historische botanische tuin. Botanisch, omdat er vooral oorspronkelijke – in de natuur voorkomende – planten staan. Daarnaast zijn de planten niet naar kleur of bloeitijd gerangschikt, maar staan planten van één plantenfamilie bij elkaar. In de herfst en aanloop naar de winter blijft de tuin ons verrassen, met onverwacht mooie taferelen en laatbloeiende planten. De tuin blijft daarnaast ook een oase van rust. Dagelijks geopend.

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven! Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen. Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of mail contact@eliworx.fit.

Expositie 94 

10.30 uur | Regenboogkerk

Max Eilander heeft de natuur als inspiratiebron met teken- en schilderwerk uit de omgeving van Hilversum en Deventer. Anet Kazemier exposeert met bronzen kinderen spelend op een boomtak.

Vituskerk open 

14.00 uur | Vituskerk

Tot eind oktober zal de rooms-katholieke Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

Zondag 24 oktober

'Winterreise Zomertijd' 

14.30 uur | Theater Kleintje Kunst

Dans Mime Theater Company TiNaNiNaNi met hun voorstelling 'Winterreise Zomertijd'. Een combinatie van dans en liederen van Schubert. Reserveren/coronacheck verplicht: theaterkk@gmail.com. Entree: € 15,-.

Maandag 25 oktober

Autismesoos Hilversum

19.30 uur | Wijkcentrum De Geus

Autismesoos Hilversum is een ontmoetingsplek voor mensen met autisme. Je kunt er terecht voor een gezellig praatje of drankje. De soos is elke vierde maandagavond van de maand in wijkcentrum de Geus. Toegang is gratis. Meer informatie: www.autismesoos.nl.

Dinsdag 26 oktober

Tacoyo Hilversum

19.00 en 20.30 uur |
Wilhelminaschool (gymzaal)

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Toegankelijk voor iedereen. Wil je ook een keer meedoen? Meld je dan aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Woensdag 27 oktober

Yoga bij ziekte en herstel

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Yoga bij ziekte en herstel, bedoeld voor mensen die leven met kanker bij Viore. Rustgevende yogahoudingen, ademhalingsoefeningen aangepast aan ieders mogelijkheden. € 5,- per keer. viore.org/programma/yoga-bij-ziekte-en-herstel of aanmelden@viore.org.

Massage bij kanker

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke woensdag is massage bij Viore mogelijk voor kankerpatiënten door een gespecialiseerde masseur. Bij kanker kan dit fysiek en mentaal veel ontspanning geven. Mail: info@viore.org of bel 035-6853532. Info/kosten: viore.org, programma Viore verzorgt.

Schoolmoestuinieren

19.30 uur | Lorentzschool

Lijkt het jou leuk om een paar uur per maand kinderen te begeleiden in de schoolmoestuin? Urban Farming 035 geeft een gratis workshop schoolmoestuinieren. Voor (groot)ouders, verzorgers, vrijwilligers en leerkrachten.

Ombudsteam PvdA 

19.30 uur | Lopes Dias

In 10 jaar hebben wij al 1000 mensen kunnen helpen. Om nog meer mensen te kunnen helpen hebben wij besloten om ook een spreekuur te starten in wijkcentrum Lopes Dias. Elke eerste en derde woensdag van de maand. Onze hulp is gratis.

Donderdag 28 oktober

Reisloket

12.30 uur | Lopes Dias

Senioren: bezoek het 'Reisloket' voor informatie, advies en gratis uitproberen ov. Met welke bus kan ik naar mijn familie? En hoe zit dat nou met de ov-chipkaart?

Tacoyo Hilversum

19.00 uur | Wilhelminaschool (gymzaal)

Tacoyo is een unieke, leuke en afwisselende intervaltraining op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Toegankelijk voor iedereen. Wil je ook een keer meedoen? Meld je dan aan voor een gratis proefles via www.tacoyo.nl/hilversum.

Vrijdag 29 oktober

Tai chi lessen (senioren)

10.00 uur | Corversbos

Tai chi lessen op vrijdagmorgen van 10.00 - 11.00 uur op de sportvelden achter de Schuttersweg (door het fietstunneltje). Initiatief van Senver.nl. Aanmelden via inschrijving@senver.nl. Eerste les gratis om te kijken of het bevalt.

Mannen in gesprek

14.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Iedere laatste vrijdag van de maand kunnen mannen met kanker van gedachten wisselen over één van de aspecten rond de ziekte. Bij Viore van 14.00 - 15.30 uur. Meer info www.viore.org/programma/mannen-in-gesprek, of aanmelden@viore.org.

Zaterdag 30 oktober

‘Whybe'

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Wybe Zijlstra speelt zijn bijzondere voorstelling ‘Whybe’. Hij wil de mensen herinneren aan de ietwat duistere, zwarte onderlaag van dit leven. Reserveren/coronacheck verplicht: theaterkk@gmail.com. Entree: € 18,-.

Zondag 31 oktober

Wandelrally

8.00 uur | MediaPark

De Gooise Atletiek Club Hilversum organiseert de tiende editie van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally. We zijn ontzettend blij dat we in de wandelmaand oktober de rally weer kunnen gaan organiseren. Het in Hilversum en omgeving bekende Voetstappenpad vormt die dag de basis voor meerdere wandelroutes. Gestart wordt bij het gebouw van de VPRO op het Media Park in Hilversum of bij Hollandse Rading. Inschrijven kan zowel van tevoren via www.voetstappenpad.nl alsook op de dag van de wandelingen zelf. Deelnemers ontvangen een leuk welkomstpakket, we organiseren een speciale opening en onderweg zijn er stempelposten en horecagelegenheden voor een pauze. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,- en dit bedrag komt volledig ten goede aan het Goois Natuurreservaat, die het gebruikt voor het onderhoud van de natuurgebieden. En daar hebben wij dan allemaal weer plezier van. De kosten die wij maken om deze rally te realiseren, worden betaald uit sponsorgelden en via subsidie. Er zijn vier wandelingen, variërend van 29 km. (de hele route) tot 7,5 km. (een route onder begeleiding van wandeltrainers). Volg onze website, www.voetstappenpad.nl, Instagram of Facebook voor de laatste ontwikkelingen. Vragen kunnen gesteld worden via voetstappenpad@gach.nl.

Goois Symfonie Orkest

15.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Dirigent Joost Geevers leidt het orkest voor de pauze in Beethovens Ouverture ‘Egmont’ en in een selectie uit Antonín Dvorák's Legenden. De Legenden zijn allemaal kortere stukken met sterk wisselende tempi en stemmingen. Pareltjes uit de orkestliteratuur die zelden worden gespeeld, maar die even heerlijk zijn om naar te luisteren als de grote symfonieën van de Tsjechische meester. Na de pauze het Atlantic Trio: de Hilversumse violiste Janneke van Prooijen, cellist Ansfried Plat en pianist Bas Verheijden. Samen met het orkest spelen zij het Tripelconcerto van Ludwig van Beethoven. Dit grote werk heeft eigenschappen die we kennen uit veel composities van Beethoven. Het stuk is soms lyrisch, maar ook fel; intiem en grootschalig; regelmatig met zeer virtuoze passages voor de solisten. Het concert eindigt met een ware finale, als een eindsprint in de Tour de France. Kaartverkoop via gooissymfonieorkest.nl of rechtstreeks via www.mcogebouw.nl/agenda/. Entree € 15,-, jeugd tot 12 jaar gratis, 12 - 18 jaar € 5,-.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld ze dan via Gooiagenda.nl.