Oud-Ajacied Piet Wijnberg overleden

HILVERSUM Voormalig betaald voetballer Piet Wijnberg is vorige week overleden. Dat maakt FC Hilversum bekend op de clubwebsite.

Wijnberg was na zijn eigen carrière een aantal seizoenen de teammanager van de groen-witte brigade op Sportpark Crailoo, waar hij ook nog enkele jaren gevoetbald heeft. Wijnberg begon zijn voetballoopbaan bij een andere club in Hilversum, namelijk 't Gooi. Tussen 1978 en 1982 speelde hij bij Ajax, de club die van de week mededeelde dat de Hilversummer op 63-jarige leeftijd is overleden. Hij maakte één doelpunt voor de Amsterdammers. Vervolgens kwam hij ook nog uit voor Go Ahead Eagles, NEC, DS'79, Sparta Rotterdam en ADO Den Haag. 

"Piet was een uitstekende verdediger, borst vooruit en voorop in de strijd", schrijft Joop Snelling Berg namens het bestuur van FC Hilversum. "Piet Wijnberg stond zijn mannetje."


Broertjes pakt weer wat meer werk op

HILVERSUM Helemaal de oude is burgemeester Pieter Broertjes nog niet, maar kennelijk voelt hij zich goed genoeg om zijn takenpakket weer langzaamaan uit te breiden, zo heeft hij de gemeenteraad dinsdag per brief laten weten. 

In een heel korte mededeling aan de Hilversumse politiek laat de burgervader weten vanaf nu het presidium weer structureel te gaan bezoeken. Dit is het overleg van alle fractievoorzitters, de burgemeester en de griffie. 

Broertjes is per 1 september weer aan de slag gegaan als burgemeester. Hij was er maanden uit vanwege een hersenontsteking. Medio april moest Broertjes noodgedwongen een stap terug doen om zo goed te tijd te nemen voor zijn herstel. Charlie Aptroot heeft als waarnemend burgemeester in de tussentijd 'op de winkel gepast', zoals hij dat zelf zei. 

Toen Broertjes terugkeerde, is wel afgesproken dat hij niet meteen volle bak begint. Langzaam weer opbouwen is het credo. Zo zit hij bijvoorbeeld de raadsvergaderingen nog niet voor. Die honneurs neemt Annemarie den Daas, fractievoorzitter van D66, vooralsnog waar.