Sints slaapkamer is weer in het museum.
Sints slaapkamer is weer in het museum. Foto: © Foto Miché

Drive-thru bij Zonnestraal

Vervolg van de voorpagina

Vanwege corona moest het hele programma op de schop in 2020. Nu mag er weer meer, maar blijkt vorig jaar toch de opmaat geweest naar een vernieuwd programma met meer zogeheten kleinschalige doorstroomactiviteiten, waarbij geen coronatoegangsbewijs nodig is. Op die manier is het voor iedereen drie weken feest, is de gedachte.

Zo is er op zondag 14 november een drive-thru op Landgoed Zonnestraal. Bezoekers kunnen met de auto of de fiets een vaste route rijden, ‘terwijl zij getrakteerd worden op allerlei belevingen, van danspieten tot aan cadeaupieten, met als hoogtepunt een ontmoeting met de sint’, zoals de gemeente dat omschrijft. Daar blijft het bij lange na niet bij. Op meerdere plaatsen heet Hilversum de goedheiligman en zijn pietengevolg (allemaal roetveegpieten) welkom. In de Hilversumse Meent gebeurt dat al jaren. Nu zijn buurthuizen daar ook de aangewezen plekken voor. 

En er staan nog veel meer activiteiten op de agenda. Zo is de sint ieder weekend dat hij in Nederland is te vinden in een ander winkelgebied zodat kinderen hem een handje of boks kunnen geven. Verder komt er nog een sintspeurtocht, een sinterklaasconcert door de beiaardpiet en is er een sinterklaasweekend in de bioscoop. Stichting Hilversum Present en Versa Welzijn zorgen dan voor een ontmoeting tussen kinderen wier ouders een kleine portemonnee hebben en de goedheiligman. Ook kunnen deze kinderen een keer naar de film.

Vanaf eind oktober moet het hele sinterklaasprogramma bekend zijn. Alle activiteiten zijn te vinden op www.livehilversum.nl/sinterklaas. Tevens komt er een fysieke agenda.