Henk Hanssen: 'De mannelijke waarden staan enorm onder druk.'
Henk Hanssen: 'De mannelijke waarden staan enorm onder druk.' Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Van een gehoorzame puber word ik als vader opstandig’

Mensen Zaterdagportret

Hij schreef als journalist voor verschillende tijdschriften en websites en inmiddels heeft Henk Hanssen al een aardige serie boeken op zijn naam staan. Komende week verschijnt er opnieuw een boek, Pubermanagement voor mannen. Alvast een tip: “Wees een vader en geen vriend voor je zoon of dochter. Vrienden hebben zij genoeg.”

Het ‘praktische handboek’, zoals de Hilversummer de uitgave beschrijft, is het vierde boek uit de reeks managementboeken voor vaders. Vrijdag 29 oktober is de officiële presentatie, bij Eetcafé ‘t Pandje. Op zijn eigen website schrijft Hanssen over de reeks: “Toen ik in 2000 vader werd, kon ik geen praktisch handboek vinden. Ik schreef Zwangerschapsmanagement voor mannen, een boek dat mannen stap voor stap naar de komst van hun eerste kind loodst, en de bestseller Babymanagement voor mannen.” 

De boeken van deze serie lopen parallel met zijn eigen situatie, vertelt de inmiddels 60-jarige Hilversummer en vader van een dochter (Rosa, 21) en zoon (IJsbrand, 15). De grote vraag die hij daarin stelt is hoe je mannen betrekt bij de opvoeding. D..