Het bekende pand op de hoek Schapenkamp-Stationsstraat.
Het bekende pand op de hoek Schapenkamp-Stationsstraat. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

‘Bouwplan van Silverpoint druist in tegen huidige hoogten’

Politiek

Hoewel het laatste woord over de sloop/nieuwbouw van Silverpoint vorige week gesproken leek tijdens de commissievergadering slingert Democraten Hilversum (DH) de discussie toch weer aan. Dat het college van burgemeester en wethouders (B&W) meewerkt aan dit bouwplan blijft voor deze fractie een raadsel. DH doet nu een uiterste poging om sloop tegen te gaan. 

Op verzoek van de fractie van de PvdA besprak de raadscommissie vorige week woensdag het voorgenomen plan voor het pand op de Schapenkamp-Stationsstraat. In de ogen van PvdA-commissielid Joop Lahaise is dit pand beeldbepalend en karaktervol. Daarnaast vindt hij de nieuwbouw totaal niet passen bij de herontwikkeling van het Stationsplein, waar De Zeven Straatjes komen. Moet de gemeenteraad niet iets vinden van deze nog te realiseren kolos was de vraag die hij opwierp.

Veel viel er niet te debatteren, zo bleek. Volgens wethouder Floris Voorink van Ruimtelijke Ordening en Vergunningen is alles in de haak. Eigenaar Royal Properties Group wil Silverpoint slopen en daar een gebouw van 8,5 verdieping realiseren met plek voor 145 of 150 woningen...