Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Bewoners in actie: Siriusstraat te mooi voor zonnepanelen?

Natuur en Milieu

Kennelijk is onze straat te mooi in de ogen van de gemeente dat wij er geen zonnepanelen mogen plaatsen op onze koopwoningen. Noem het cynisch. Noem het ludiek. Dit is wel de boodschap die een groep bewoners uit de Siriusstraat vanmiddag publiekelijk heeft uitgedragen. 

Het verbod van de gemeente tegen plaatsing van zonnepanelen bevreemdt deze bewoners nogal. Om dat kenbaar te maken, hebben ze vandaag rond 14.00 uur een banner onthuld op de hoek van de Siriusstraat en Larensweg. Wie richting Laren rijdt, kan de boodschap niet missen: ‘Deze straat is te mooi voor zonnepanelen! (vindt de gemeente Hilversum...)’. Dat is groot te lezen. 

Wat is het verhaal? Bewoners van twee aaneengesloten woonblokken hebben in juli gezamenlijk een vergunning aangevraagd voor de welbekende panelen bij de gemeente. Het gaat om zestien koopwoningen. De bewoners willen de zonnepanelen plaatsen aan de straatzijde. Het idee hierachter is dat er meerdere woonblokken in één keer een uniform stelsel van zonnepanelen zouden kunnen vo..