Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally, zondag 31 oktober.
Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally, zondag 31 oktober.

Vrijdag 29 oktober

Gezellige inloop middag

14.30 uur | Wijkcentrum en speeltuin de Zoutkeet

Wilt u eens een praatje maken met buurtgenoten, een kopje koffie, thee of een borreltje drinken of gewoon eens langskomen? Dat kan. Elke vrijdag vanaf 14.30 tot 17.00 uur.

Herensociëteit

15.00 uur | Viore centrum voor iedereen die leeft met kanker

Voor mannen die met kanker te maken hebben (bij henzelf of bij hun partner) organiseert Viore wekelijks een herensociëteit. In een ongedwongen sfeer kunnen mannen hier met elkaar in gesprek. Aanmelden is niet nodig. Kosten € 6,-.

Vrijdagavond Eetcafé

17.00 uur | Meentwerf

Heerlijke vegetarische maaltijden. Vrijdag 29 oktober: 'Babylonische Smaakverwarring'. Open 17.00 uur. Eten vanaf 18.00 uur.

Zaterdag 30 oktober

Costerustuin

Costerustuin | Zonnelaan 4-Z

De Costerustuin is een historische botanische tuin. Botanisch, omdat er vooral oorspronkelijke – in de natuur voorkomende – planten staan. Daarnaast zijn de planten niet naar kleur of bloeitijd gerangschikt, maar staan planten van één plantenfamilie bij elkaar. In de herfst en aanloop naar de winter blijft de tuin ons verrassen, met onverwacht mooie taferelen en laat bloeiende planten. De tuin blijft daarnaast ook een oase van rust. Dagelijks geopend.

Zumba & Strong Nation

10.30 uur | Anna's Hoeve

Simpelweg een plezier om gezond te blijven! Onder leiding van ervaren instructrice Eli, die inmiddels op verschillende sportscholen op de agenda staat met deze en ook andere lessen. Kom langs voor meer info of bel 06-25183514 of mail contact@eliworx.fit.

Expositie 94 

10.30 uur | Regenboogkerk

Max Eilander heeft de natuur als inspiratiebron met teken- en schilderwerk uit de omgeving van Hilversum en Deventer. Anet Kazemier exposeert met bronzen kinderen spelend op een boomtak.

Tentoonstelling 

12.00 uur | Wijkcentrum De Kruisdam, Meent 5, Hilversumse Meent

Meentwerk van kunstenaars uit de Hilversumse Meent. Tentoonstelling op 30 en 31 oktober. Open 12.00 tot 17.00 uur. Schilderen, fotografie, keramiek. Vrije toegang. Ook de bar mag weer open. Wél QR-check.

Wandeling Heikracht

14.00 uur | Begraafplaats
Zuiderhof

Wandel mee, een gezellige en sportieve ontspanning in de buitenlucht. We wandelen 7 - 7,5 kilometer in een rustig tempo.

Vituskerk open

14.00 uur | Vituskerk

Tot eind oktober zal de rooms-katholieke Vituskerk aan de Emmastraat elke zaterdagmiddag opengesteld zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De organiserende werkgroep hoopt hiermee niet alleen toeristen een dienst te bewijzen, maar ook bewoners van Hilversum.

‘Whybe’

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Wybe Zijlstra speelt zijn bijzondere voorstelling ‘Whybe’. Hij wil de mensen herinneren aan de ietwat duistere, zwarte onderlaag van dit leven. Reserveren/coronacheck verplicht: theaterkk@gmail.com. Entree: € 18,-.

Zondag 31 oktober

Wandelrally

8.00 uur | Media Park

De Gooise Atletiek Club Hilversum organiseert de tiende editie van de Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally. We zijn ontzettend blij dat we in de wandelmaand oktober de rally weer kunnen gaan organiseren. Het in Hilversum en omgeving bekende Voetstappenpad vormt die dag de basis voor meerdere wandelroutes. Gestart wordt bij het gebouw van de VPRO op het Media Park in Hilversum of bij Hollandse Rading. Inschrijven kan zowel van tevoren via www.voetstappenpad.nl alsook op de dag van de wandelingen zelf. Deelnemers ontvangen een leuk welkomstpakket, we organiseren een speciale opening en onderweg zijn er stempelposten en horecagelegenheden voor een pauze. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,- en dit bedrag komt volledig ten goede aan het Goois Natuurreservaat, die het gebruikt voor het onderhoud van de natuurgebieden. En daar hebben wij dan allemaal weer plezier van. De kosten die wij maken om deze rally te realiseren, worden betaald uit sponsorgelden en via subsidie. Er zijn vier wandelingen, variërend van 29 km. (de hele route) tot 7,5 km. (een route onder begeleiding van wandeltrainers). Volg onze website, www.voetstappenpad.nl, Instagram of Facebook voor de laatste ontwikkelingen. Vragen kunnen gesteld worden via voetstappenpad@gach.nl.

Rommelmarkt

11.00 uur | Wijkcentrum de
Zoutkeet

Rommelmarkt van 11.00 tot 14.00 uur. Inbreng spullen: zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, opbrengst komt ten goede aan de speeltuin.

Architectuurwandeling

14.00 uur | Vroegere politiepost Kleine Drift 17

Architectuurwandeling in Hilversum-Noordoost. De wandeling gaat langs de woonwijken van Dudok, de industrie van de late 19e eeuw tot nu, enkele scholen en recente ontwikkelingen. Zie voor tickets www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Concert 

15.00 uur | H. Antonius van Padua kerk, Kortenhoef

Kamerkoor Akkoord Hilversum zingt voor u in de H. Antonius van Paduakerk in Kortenhoef 'Van renaissance naar romantiek'. Entree € 12,-.

Goois Symfonie Orkest

15.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Dirigent Joost Geevers leidt het orkest voor de pauze in Beethovens Ouverture ‘Egmont’ en in een selectie uit Antonín Dvorák's Legenden. De Legenden zijn allemaal kortere stukken met sterk wisselende tempi en stemmingen. Pareltjes uit de orkestliteratuur die zelden worden gespeeld, maar die even heerlijk zijn om naar te luisteren als de grote symfonieën van de Tsjechische meester. Na de pauze het Atlantic Trio: de Hilversumse violiste Janneke van Prooijen, cellist Ansfried Plat en pianist Bas Verheijden. Samen met het orkest spelen zij het Tripelconcerto van Ludwig van Beethoven. Dit grote werk heeft eigenschappen die we kennen uit veel composities van Beethoven. Het stuk is soms lyrisch, maar ook fel; intiem en grootschalig; regelmatig met zeer virtuoze passages voor de solisten. Het concert eindigt met een ware finale, als een eindsprint in de Tour de France. Kaartverkoop via gooissymfonieorkest.nl of rechtstreeks via www.mcogebouw.nl/agenda/. Entree € 15,-, jeugd tot 12 jaar gratis, 12 - 18 jaar € 5,-.

Dinsdag 2 november

Allerzielen 

17.00 uur | Oud-Katholieke
St. Vitus Kerk

'Tijd om samen te gedenken' om 19.30 uur bij het labyrint naast de kerk. Met muziek, licht en stenen bij de bron herinneren we ons de namen en gedenken. Livestream: www.stvitus.nl. Kerk open van 17.00 - 21.00 uur. 

Woensdag 3 november

Massage bij kanker

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Elke woensdag is massage bij Viore mogelijk voor kankerpatiënten door een gespecialiseerde masseur. Bij kanker kan dit fysiek en mentaal veel ontspanning geven. Mail: info@viore.org of bel 035-6853532. Info/kosten: viore.org, programma Viore verzorgt.

Yoga bij ziekte en herstel

10.00 uur | Viore centrum voor
iedereen die leeft met kanker

Yoga bij ziekte en herstel, bedoeld voor mensen die leven met kanker. Rustgevende yogahoudingen, ademhalingsoefeningen aangepast aan ieders mogelijkheden. € 5,- per keer. viore.org/programma/yoga-bij-ziekte-en-herstel of aanmelden@viore.org.

Pilates bij ziekte en herstel

13.30 uur | Viore 

Pilates bij ziekte en herstel, bij Viore voor wie leeft met kanker. Begeleid door een ervaren pilate docent. Elke dinsdagmiddag: 13.30 - 14. 30 uur. Info/aanmelden: viore.org/programma/pilates-bij-ziekte-en-herstel, aanmelden@viore.org, 035-6853532.

Ombudsteam PvdA 

19.30 uur | Lopes Dias

In 10 jaar hebben wij al 1000 mensen kunnen helpen. Om nog meer mensen te kunnen helpen hebben wij besloten om ook een spreekuur te starten in wijkcentrum Lopes Dias. Elke eerste en derde woensdag van de maand. Onze hulp is gratis.

Bijeenkomst 

20.00 uur | Bethlehemkerk

Afdelingsbijeenkomst van de NGV Gooiland. Spreker die avond is Bert Keers (hoofd Cluster Decoraties van het ministerie van Defensie). Hij zal een presentatie geven over militaire onderscheidingen.

Donderdag 4 november

Lezing 

15.00 uur | Bibliotheek Hilversum

Lezing 'Opgeruimd Ouder Worden' door Margot de Hoest voor 60-plussers. Het gaat over emotioneel opruimen, wat ging er goed in je leven en wat niet. Teleurstellingen, verdriet, boosheid, spijt... Welke patronen en overtuigingen beperken jou nog altijd?

Vrijdag 5 november

Natuurwerkdagen 

9.00 uur | Media Park

Tijdens de Natuurwerkdagen op vrijdag 5 en zaterdag 6 november gaan we op het Media NatuurPark aan de slag met diverse werkzaamheden om zo de biodiversiteit op het terrein te vergroten. Jouw hulp is daarbij nodig!

Langlopende activiteiten

Soep & Broodjes

Het Palet, Leger des Heils
Bussumerstraat 27a

Mensen ontmoeten, gezellige gesprekken voeren en dat alles onder het genot van een heerlijke kop soep met heerlijke broodjes voor maar € 1,-.

Expositie ‘Lockdownkunst’

Bibliotheek Hilversum
's-Gravelandseweg 55

De Hilversumse kunstschilder Eric Tiggeler exposeert in het leescafé schilderijen die hij maakte in de coronaperiode. ‘Van buiten naar binnen’ is het thema: geïnspireerd door de lockdown schildert Tiggeler verstilde, lege interieurs. Het begon met een schilderij van een leegstaande winkel in de Hilversumse Herenstraat. Een plek waar je de sporen terugziet van jarenlang gebruik: afbladderend behang, versleten vloeren, barsten in de muren. Het werd het begin van een serie schilderijen. De coronatijd was voor Tiggeler een aanleiding de stap te zetten van buiten naar binnen: van straatgezichten naar het verhaal áchter de gevels. De expositie is tot en met 10 november te zien. 

Hilversumse kunstenaars

ART Hilversum, pop-upgalerie
Kerkstraat 92, Hilversum

Hilversum is een prachtige expositieruimte voor beeldende kunst rijker, althans voor de rest van dit jaar. In vier wisselende exposities tonen 35 Hilversumse kunstenaars hun werk op het adres Kerkstraat 92. Schilderijen, beeldhouwwerk, fotografie, installaties en nog veel meer zijn te zien op woensdag tot en met zaterdag van 12.00-17.00 uur. De 1e expositie duurt tot 6 november en bevat werk van Rob Jacobs - schilderijen, Hetty Kok - beeldhouwwerk, Marga Niederer van Huizen - keramiek, Françoise Stoop - natuurschilderwerk, Ludek Tikovsky - tikografie, Anna Visser - fotografie, Deodaat Visser - kleibeelden, Arnoud Zijpveld - schilderijen.